Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Mehmet Yılmaz düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelerek 4 yıllık süreçte yaptıklarını anlattı. Yılmaz; “Bolu’nun en büyük 3 odasından bir tanesiyiz. 500’ün üzerinde üyemiz var” dedi.

Haber: Aslı Akış

Park Cafe’de düzenlenen basın kahvaltısına Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, oda yönetimi ve üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, tarafsız şekilde dört yıldır yönetimde yer aldıklarını ifade etti. Hassasiyetle oda üyelerinin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını vurgularken borçla alınan bir yönetimin şuan artıda olduğunu kaydetti.

“500’ÜN ÜZERİNDE ÜYEMİZ VAR”

Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Mehmet Yılmaz, Bolu’nun en büyük 3 odasından bir tanesi olduklarını belirterek; “Yaklaşık 4 yıldır Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını yürütmekteyiz arkadaşlarımızla beraber. 23 yıldır ticaret ile ticaret ile uğraşmaktayım. 4 sene önce bu odaya aday olmamızın sebeplerinden bir tanesi daha önce bizim böyle bir odamızın ve büromuzun olmamasından kaynaklıdır. Bir muhasebe bürosunda sığıntı gibiydik. Oraya gittiğimizde oradaki bayanın sizin hiçbir şekilde geliriniz yok sizin bir odanız yok demesi ile başladı. Çünkü bakıyorsunuz ortama Bolu’nun en büyük 3 odasında bir tanesiyiz. 5 yüz’ ün üzerinde üyemiz var. Ama bir esnaf odamızın olmaması insanı rencide ediyor. Bizlerde arkadaşlar ile bu şekilde yola çıktık. 4 yıl önce seçimi kazanarak 4 yıldır da görevimizin başındayız” şeklinde konuştu.

“TEMİZ DÜRÜST İLKELİ VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ODAMIZI YÜRÜTMEYE ÇALIŞTIK”

Yılmaz, 46 bin lira borçla odayı aldıklarını ifade ederek; “4 yıl boyunca yaptığımız çalışmaları yemeklerle, istişarelerle arkadaşlarımıza anlatmaya çalıştık. 4 yıl önce odamızı aldığımızda 46 bin lira bir borçla aldık odamızı. Şu an şükürler olsun 170 bin civarında esnafımıza geri parayı akıtmışız. Bunu yılbaşı hediyelerimiz, iftar yemeklerimiz ile üyelerimize geri iade etmişiz. Şu anda da odamızda hatırı sayılı bir paramız var. Önümüzdeki Pazar günü saat 10.30’da seçimimiz var. Seçimimize inşallah bütün üyelerimizi bekliyoruz. Bizler 4 yıldır tamamen temiz, dürüst, ilkeli ve şeffaf bir şekilde odamızı yürütmeye çalıştık.

“BOLU’YA 2’İNCİ ESNAF VE KEFALET KOOPERATİFİ KAZANDIRDIK”

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun sayesinde 2’inci bir esnaf kefalet kooperatifi kazandırdıklarını söyleyen Yılmaz; “Bizler esnafın içinden gelen insanlarız. Esnafın sorunlarını bilen insanlarız. Bizler taraflı tarafsız değil herkesin oda başkanlığını yapmaya çalıştık oda yönetimi olarak karşınızdayız. Yaklaşık bir yıl önce 2’inci bir Bolu’ya esnaf ve kefalet kooperatifi kazandırdık. Bu esnaf kefalet kooperatif kazandırmamızın sebebi de maalesef esnaflarımız, üyelerimiz şu anki esnaf kefalet kooperatifinden istedikleri şekilde yararlanamadıkları için 2’inci bir esnaf ve kefalet kurma zorunluluğu doğdu Bolu için ve bunu da sağolsun milletvekilimiz Ali Ercoşkun’un sayesinde büyük gerçekten emekleri var. Onun sayesinde 2’inci bir esnaf ve kefalet kooperatifini gerçekleştirdik.

“166 BİN LİRA NAKİT AKIŞI SAĞLAMIŞIZ”

Yılmaz, odalarının nereden nereye geldiği ile alakalı rakamsal olarak bilgi vererek; “Eksi 46 bin’ den 166 bin lira civarında üyelerimize nakit akışı sağlamışız. 110 bin civarında odamızda paramız var. Totalde baktığınız zaman 276 bin lira civarında bir harcama yapmışız üyelerimize. Geçmiş dönemlerimizde maalesef 3 dönem başkanlığımı yapan daha önceki başkanlarımız baktığınız zaman (bu paraları 3 ile çarptığını zaman 800 bin lira civarında bir para yapıyor) biz eksiler le alıp artılara geçirdik odamızı. Elimizden geldiğince bir şeyler yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim