Bolu Valisi Ahmet Ümit Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. 74 gün sonra açılan ibadethanelerde kurallara uyulduğunu ifade eden Vali Ümit aynı zamanda İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümünü kutladı.

Korona virüs nedeniyle kapatılan ve 74 gün sonra normalleşme süreci kapsamında kısmen açılan camilerde ilk ibadet yapıldı.  Kalıcı Konutlar Merkez Caminde Cuma namazını kılan Bolu Valisi Ahmet Ümit namazın ardından açıklamalarda bulundu. Tedbirlere uyulduğunu ifade eden Vali Ümit, “Camilerimizin ibadete devam edebilmesi için sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyene dikkat edilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Vali Ümit, “Bugün heyecanlıyız aynı zamanda çokta gururluyuz. 74 gündür virüs nedeniyle ibadete kapatılmış olan ibadethanelerimiz ile bugün buluştuk. Bu buluşmanın tekrar ayrılma sebebi olmaması için hepimiz dikkat etmemiz gerekiyor. Bu buluşmanın ebedi olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum ama bizlerde tedbir almamız gerekiyor. Bugün camilerimize gayet iyi bir şekilde tüm vatandaşlarımız maskesiyle geldi, sosyal mesafeye dikkat edildi bundan sonra da aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor. Yağmur münasebetiyle camilerimizi açmak durumunda kaldık, cami içerisinde de herkes kendi seccadesiyle kıldı namazı, maskelerini taktı ve sosyal mesafeye uyuldu. Camilerimizin ibadete devam edebilmesi için sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyene dikkat edilmesi gerekiyor.” Dedi.

İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümünü hakkında da konuşan Vali Ümit, “Bugün bildiğiniz gibi İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümü. Bu toprakları bize vatan kılan başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere tüm ecdadımızı, fetih gazi ve şehitlerini de rahmetle yad ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim