(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Türkiye A Milli Futbol Takımımızın Almanya'da düzenlenecek EURO 2024 finallerinde mücadele edeceği grup ve ülkeler belli oldu.

Elemelerde grubunu lider tamamlayan A Milli Takım, turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde ederken kura çekimine 2. torbadan katıldı.

24 takımın yer alacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

Kuralara, 21 takım katılacak. Grupları belirlenecek diğer 3 takım ise 21-26 Mart tarihlerinde yapılacak EURO 2024 play-off turunu geçmelerinin ardından finallerde yer alacak. EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

A Milli Futbol Takımımız F grubunda Portekiz, Çekya ve Gürcistan-Yunanistan-Lüksemburg-Kazakistan maçlarının ardından gelecek bir ekip olacak.

Millilerimiz, EURO 2024 Avrupa Şampiyonasında ilk maçını Dortmund’da oynayacak rakip ise Play-Off turundan gelen ülke olacak.

İŞTE EURO 2024 GRUPLARI

A Grubu: Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre.

B Grubu: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya.

C Grubu: İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan. 

D Grubu: Fransa, Avusturya, Hollanda, Play Off A.

E Grubu: Belçika, Romanya, Slovakya, Play Off B.

F Grubu: Portekiz, TÜRKİYE, Çekya, Play Off C - (Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan, Yunanistan)

SON ÜÇ TAKIM 26 MART'TA BELLİ OLACAK

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak. Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ