Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’nün cadde ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan ve tutuklanan kardeşi hakim karşısına çıktı. Sanığın arabası Bolu sınırlarında görülmüştü.

İHA

Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar, cadde ortasında pompalı tüfekle kardeşi tarafından öldürülmesine ilişkin şüpheli M.Z.U. bugün hakim karşısına çıktı. 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanık, maktulün babası, kardeşleri, sanığın eşi, tanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesi sonrasında kimlik tespiti yapıldı. Söz hakkı verilen tutuklu sanık M.Z.U., ağabeyi Abdulvahit Uygar ile alacak verecek meselesi olduğunu ve konuşmak için gittiği sırada ağabeyinin elini beline götürdüğü sırada tüfeğin yanlışlıkla ateş aldığını ifade etti. Mahkemede bulunan maktul ve sanığın babası ise iki oğlunun arasında alacak verecek meselesinin olmadığını belirtti.

“AĞABEYİMİ TASARLAYARAK VE BİLEREK ÖLDÜRMEDİM”

Arkadaşının arabasını aldığını belirten sanık, “Arkadaşımdan istedim Kocaeli’ne gidecektim yeni bir hayat başlangıç için iş bakacaktım. Tüfeği de satmak için arabaya aldım. Sonra 15 -20 gün geçti M.B. gelmedi bende ağabeyimin yanına gittim. Beni görür belki konuşuruz dedim. Mesai saatinin bitimine yakın orda oldum. Ağabeyim arabayla giderdi hep ama bu sefer yürümeye başladı bana doğru geldi. Bende üstüme alındım çünkü bana daha önceden, 'Silahımı aldım, alt yapımı hazırladım ceza almam' demişti. Elimi omzuna attım eli beline gidince tüfek istem dışı ateş aldı. Bana arkadan sıkmasın diye bacağına ateş ettim. Ben önceden ağabeyimi tasarlayarak ve bilerek öldürmedim, ben birini vuracağım diye kimseyi aramadım, HDP binasına gitmedim. Pişmanım, hayatım boyunca psikoloji destek almadım ve ilaç kullanmadım” diye konuştu.

ARACI BOLU SINIRLARINA GİRMİŞTİ

26 Nisan tarihinde gerçekleşen olayda Abdulvahit Uygar, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybederken, şüpheli kardeşi ise kayıplara karıştı. Polis ekiplerince kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Ekipler şüphelinin, 34 KV 6235 plakalı otomobille TEM Otoyolu Ankara istikametinde seyir halinde olduğunu tespit etti. Bolu sınırlarına girdiği belirlenen araç, burada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından durduruldu. Kendisine yardım eden arkadaşı Ş.E. ve bunların yanı sıra araçta bulunan 5 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı. Araca alınan 5 kişinin dikkat çekmemek amacı ile olduğu öğrenilirken, şüpheli M.Z.U. ile kaçmasına yardım ettiği tespit edilen Ş.E. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Buradaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Z.U tutuklanırken diğer şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim