Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, Bolu'da turizm sektöründe görev yapan personel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını olmaya başladığını söyledi. Kentte turizm belgesi olan 28 tesiste yaklaşık 1200 kişinin çalıştığına dikkati çeken Ateş, “Turizm sektörü, ilimizde en fazla istihdamın sağlandığı sektör. İstanbul ile Ankara arasında yer alan Bolu, yurt içi turizmine en fazla ikame eden illerin başında geliyor.” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, Kartalkaya Kayak Merkezi, Yedigöller Milli Parkı, Abant, Gölcük ve Sülüklügöl Tabiat Parkları gibi birçok turizm alanına sahip olan Bolu'nun her yıl 1 milyonun üzerinde tatilci ağırladığını dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda “Güvenli Turizm Sertifika Programı” kapsamında turizm sektöründeki personele yönelik başlatılan aşı programı devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bolu'da da personelin aşılanmasına başlandı. Sektör çalışanları, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi'nde Kovid-19 aşılarını oldu.

 “TURİZMCİLERİN ACİLEN AŞILANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ateş, sektörün canlanması adına turizmcilerin aşılanmasının önemli olduğunu belirterek; “İlimizde, her sektör birbirinden önemli ancak turizm sektörü, ilimize en büyük istihdamı sağlayan sektör. Bolu, İstanbul ile Ankara’nın ortasında, hareketli bir alanda olan ve yurtiçi turizmine hizmet eden illerin başında geliyor. Ülkemizin de en önemli sektörlerinden biri; turizm sektörü. Koronavirüs tehdidinin en fazla olduğu sektörlerden biri haline geldiği için turizmcilerin acilen aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Hükümetin aldığı bu kararı destekliyorum, doğru bir hamledir. Turizm sektörü bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.

“AŞI, TURİZMDEKİ ALGIYI KIRABİLİR”

Turizm sektörünün aşılanmasının ülkeye gelecek turist potansiyelinin olumlu etkileyeceğinin altını çizen Türker Ateş, “Bu konuda algı da çok önemli. Aşı, bu algıyı kırabilir. Özellikle Avrupa’da aşılamalar, ülkemize göre daha hızlı ilerlemekte. En büyük turizm kaynağımızın Avrupa olduğu gözüküyor. Avrupa’da, turizm açısından aşılanmış bölgelere kayma var. Bu nedenle turizm sektörüne hizmet verenlerin de aşılanmış olması, turistlerin kendilerini en az riskli görmeleri noktasında hem algıyı yönetecek hem de sağlıklı bir turizm sektörünün canlanmasını sağlayacak. Sanayi sektörü hareketlenmiş durumda ama turizmin hareketlenmesi için bu çalışmaların yapılmasında fayda görüyorum. Turizm sektöründe çalışanların aşılanması, ülkelerin algısını pozitif yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim