TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması Finali’ne katılmaya hak kazanan Bolu Gençlik Merkezi Aether Roket Takımı, roketin gövdeden ayrılacak başlık kısmıyla ilgili denemelere devam ediyor.

Haber: Oğuzhan Eke

İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde okuyan lise öğrencilerinin kurduğu Bolu Gençlik Merkezi Aether Roket Takımı, TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Yarışma öncesi hazırlıklarına devam eden gençler, saha denemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden de yardım alan gençler, itfaiye aracının 40 metre yükseğe çıkan merdiveninden, roketinin paraşütle inecek kısmını aşağıya bıraktılar.

İtfaiye Müdürlüğünde başarıyla gerçekleşen deneme sonrası roket takımı, roketin başlığının gövdeden ayrılma sürecine ilişkin bir çalışma yaptı. Park içerisindeki korunaklı alanda yapılan denemede, roketin başlığı, gövdeden başarı ile ayrıldı.

TEKNOFEST’te gerçekleştirilecek yarışta, roket belli bir yüksekliğe çıktıktan sonra, başlığın gövdeden ayrılması ve paraşüt ile yere güvenli iniş yapması gerekiyor.

Bolu Gençlik Merkezi Aether Roket Takımı, Ağustos ayı içerisinde Aksaray’a gidecek.

Editör: TE Bilisim