AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, konteyner ve çadır kentlerde kalan depremzedeler için başlattıkları kampanyayı duyurarak, “Bu kampanyamız ‘Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti.’ Bu kampanyayla birlikte inşallah hazırlanan mutfak setlerini çadır - konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede büyük yıkım meydana geldi. Evsiz kalan binlerce vatandaş, konteyner ve çadır kentlerde ikamet etmeye başladı. AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanlığı da konteyner ve çadır kentlere yerleşen vatandaşların, yeni ihtiyaçları için, “Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti” kampanyasını başlattı. Çalışmaya ilişkin AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Köroğlu TV mikrofonuna bilgi verdi.

“HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Çağalı, konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başladı:

“Öncelikle asrın felaketi depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim tüm afetlerden memleketimizi ve milletimizi muhafaza eylesin, inşallah.”

“İLK ANDAN İTİBAREN SAHALARDAYIZ”

Depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren sahada olduklarını belirten Başkan Çağalı, çalışmalara destek olduğunu ifade ederek, “Bizler depremin yaralarını sarmak, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmak için asrın felaketinin yaşandığın ilk andan itibaren kadın kolları olarak, teşkilatlarımızla sahalardayız. Kadın kolları teşkilatları, depremzedelerimiz için illerde valiliğin koordinasyonunda, AFAD’ın, STK’ların ve tüm kamu kurumlarının organizasyon yaptığı faaliyetlere her türlü katıldık. İlçelerimizde yine kaymakamlıklarımızın ve belediye başkanlıklarımızın organizasyonlarına katıldılar. Bu katılımlarımızda koli hazırlama, yiyecek, giyecek gıda temini, kadınların kendi evlerinde yaptığı pasta, börek, her türlü gıda ve kadınlara hazırladığımız hijyen paketleri, çocuklarımıza hazırladığımız küçük hediyeler şekilde oldu” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ İLİMİZE ZİYARETTE BULUNDUK”

Çağalı, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyleyerek, “Yine il başkanlığımız ve teşkilatlarımızla birlikte asrın felaketinin yaşandığı 11 ilden biri olan Kahramanmaraş ilimize ziyarette bulunduk. Oradaki depremzede kardeşlerimizi ziyaret etik, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza taziye ziyaretinde bulunduk. Kadınlarımızın, çocuklarımızın kalbinde bir muhabbet olsun, çocuklarımızın yüzünde bir gülücük olsun temennisiyle hazırladığımız küçük hediye paketlerimizi onlara sunduk ve oradan da Hatay’a geçtik. Hatay’dan da afet koordinasyon merkezine, gönüllülerimiz, teşkilatımız ve hayırseverlerimizin emanet ettiği yardımları ve hediye paketlerini ulaştırdık” diye konuştu.

“DEPREMZEDELERE EV AYARLIYORUZ”

Bolu’ya gelen depremzede vatandaşlara yeni yaşam alanlarının sağlanması için sıkı bir çalışma içinde olduklarını işaret eden Çağalı, “Yaralarımızı hep birlikte sarıp, birlikte iyileşmeye ant içtik. Şu anda da ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ediyor, özellikle kadın ve çocukların ihtiyaçları için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bizlerde evlere yerleşme talebinde bulunan depremzedelere ev ayarlıyoruz. Evler için eşyalar ve her türlü yardımı bir şekilde onlara temin etmeye, ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATIYORUZ”

Bölgede yeni ihtiyaçların ortaya çıktığının altını çizen Çağalı, kampanya için çağrıda bulunarak, “Deprem bölgelerinde çadır kentlerin kurulması ve kısa zamanda konteyner kentlere geçilecek olması ihtiyaçları farklı bir noktaya taşıdı. Bizler de depremzedelere sahada yaptığımız ziyaretlerde onların bir takım ihtiyaçlarının acil olduğunu gördük ve bu konuda yeni bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyamız ‘Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti.’ Bu kampanyayla birlikte inşallah hazırlanan mutfak setlerini çadır  - konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Kampanyaya teşkilat mensuplarımızın en az bir set ile katkı sağlamasını bekliyoruz. Mutfak seti içerisinde bulunacak malzemeler genelde acil mutfak eşyaları. Katkı sağlayacak teşkilat mensuplarına ve tüm yardımsever halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim