Deniz Altın Günleri ile fiziki altınları mevduata kabul eden ilk özel banka olan Deniz Bank, 28.04.2022 tarihinde müşterilerine, cumhuriyet altınından küpeye, yüzükten bileziğe her ayardaki fiziki altınlarını, gram altına çevirerek hesaplarında değerlendirme imkanı sunuyor. Müşteriler, birikimlerini devlet güvencesi ile masrafsız şekilde güven altına alırken, istedikleri takdirde faiz getirisi ile değerlendirme fırsatından da yararlanabiliyorlar.

DenizBank, kiralık kasalarında veya kişisel imkanları ile muhafaza ettikleri altınları mevduat hesaplarında değerlendirmek isteyen müşterilerini, haftanın belirli günlerinde şubelerinde eksperlerle buluşturuyor. Eksperler tarafından değerlenen yastık altı olarak da tabir edilen birikimler, bu sayede güvenle mevduat hesaplarına aktarılarak pasif yatırımdan aktif yatırıma dönüyor.

“Her yatırım değerli ve daha çok değerlenmeli”

DenizBank Bolu Şubesi Müdürü Yavuz Ergün, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, müşterilerin kullanmadıkları veya yatırım amaçlı aldıkları takı ve altınları DenizBank’a getirerek hesap açtırabileceğine dikkat çekerken, şunları söyledi: “DenizBank olarak, yastık altında biriken ve kayıt içine girmeyen altının güvenle sisteme dahil edilmesine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimizin her yatırımı bizim için değerli. Bugüne kadar uygulamalarımızda, 1 kg. ve katları şeklindeki standart külçeleri mevduata kabul edebiliyorduk. DenizAltın Günleri’nde ise cumhuriyet altınından küpeye, yüzükten bileziğe her ayardaki fiziki altını mevduat hesaplarında değerlendirme imkanı sunuyoruz. Tasarruflarını yastık altında biriktiren, Bankamız müşterisi olan veya olmayan tüm yatırımcıları 28/04/2022tarihlerinde DenizBank Bolu Şubemize bekliyoruz” dedi.

Güvenli ve masrafsız bir seçim

DenizAltın Günleri’nden faydalanacak müşterileri bekleyen avantajlar ise şöyle sıralanıyor:

Getirilen fiziki altının has altın miktarı müşterinin hesabına gram altın olarak yatırılır. Herhangi bir şekilde alım satım işlemi olmadığı için müşteriler al – sat sürecinden oluşan kur kaybını yaşamazlar. Yatırım amaçlı alınan altınları saklama derdi, çalınma korkusu olmaz. Altınlar kiralık kasada saklanıyorsa bu masraf ortadan kalkar. Hesap işletim ücreti ödenmeyeceği için masrafsızca yatırımlar korunur. Altınlar devlet güvencesindedir

Editör: TE Bilisim