(HABER MERKEZİ)- Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında yapılacak ikinci toplantısında ekonomik veri ve raporlar görüşülecek.

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başladı. Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

İLK TOPLANTI GERİDE KALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu 2024 yılı asgari ücretini belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını yaptı.

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, 11 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık Pazartesi yapacak.

Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırılacak.

Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor.

Henüz rakam telaffuz etmeyen işçi ve işveren tarafı, sunulacak söz konusu ekonomik veri ve raporların ardından pazarlığa başlayacak.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, 2023 yılı Temmuz ayı ara zammından itibaren geçerli olmak üzere; brüt 13 bin 414 TL, net 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ