Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili aday adayı Asuman Şentürk Tekin, coşkulu, kalabalık ve görkemli bir adaylık açıklamasında bulunarak; “Ülkemi ve memleketimi düşünerek; ‘Kader değil-Vakti Geldi’ diyerek bir yola çıktım. Bizim Cumhuriyet’ten ve o cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden başka kurtuluşumuz yok. Bu can bu bedendeyken size Söz. Sizlerin Ankara’da bir kardeşi bir ablası bir dostu olacağım. Sizlerin Gözü Kulağı Sesi Olacağım. Size Söz Yine Baharlar gelecek” dedi.

Haber: Aslı Akış

Karaçayır sosyal tesislerinde düzenlenen Milletvekili Aday Adaylığı tanıtım toplantısına, CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Necdet Gören, CHP il ve ilçe örgütü ve çok sayıda partili katıldı. Şentürk’ü eşi Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aydoğan Tekin, çocukları ve yakın dostları da yalnız bırakmadı.

“KADER DEĞİL-VAKTİ GELDİ’ DİYEREK BİR YOLA ÇIKTIM”

Kendisini tanıtarak açıklamasına başlayan CHP Bolu Milletvekili aday adayı Asuman Şentürk Tekin; “Ben Asuman Şentürk Tekin Bolu Semerkant Mahallesi doğumluyum, ilk Orta ve lise tahsilimi Bolu’da yaptıktan sonra Trakya üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünü 1999 yılında bitirdim. 2000 Yılında Mimarlık ofisimi açarak iş hayatına atıldım. 20 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi ailesi içerisinde yer almaktayım. Bu süreçte Merkez ilçe yönetiminde yer aldım. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Belediyesi Meclis üyesi olarak seçildim. 5 yıl Meclis üyeliği yaptıktan sonra 2019 yılı yerel seçimlerinde CHP 1.sıra kontenjan adayı olarak tekrar Belediye Meclis üyesi olarak görevime devam ettim. 2019 Yılı yerel seçimlerini kazanmamız ile birlikte ilk olarak imar komisyonu başkanlığına daha sonrasında Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirildim. 4 yıl süren başkan yardımcılığı görevim sonrasında ülkemi ve memleketimi düşünerek; ‘Kader değil-Vakti Geldi’ diyerek bir yola çıktım” diye konuştu.

“BOLUMUZDAN MERHUM İZZET BAYSAL’I ÇEKİP ALDIĞINIZDA GERİYE NE KALIYOR?”

Merhum İzzet Baysal’ı da anmadan geçmeyen Tekin, “Millet olarak çektiğimiz bu sıkıntılar, Bolu olarak yaşadığımız bu yok sayılış, unutulmuşluk kader değil. Vakti geldi artık; Bugün akıl edip bir düşünelim; Bolumuzdan Merhum İzzet Baysal’ı çekip aldığınızda geriye ne kalıyor? Üniversite; İzzet Baysal Hastaneler; İzzet Baysal Okullar, Sağlık Ocakları kreşler; İzzet Baysal Çok Şükür ki biz Bolululara böyle hayırsever bir aile nasip oldu. Bu vesile ile Merhum İzzet Baysal’ı rahmetle anıyor ve kıymetli ailesine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BİZİM BU TOPRAKLARA BİR SÖZÜMÜZ VAR”

Bolu’ya yapılan hizmetlerin yarım kalmışlığına işarete ederek, hükümeti eleştiren Tekin;  “Son 20 yıla bir bakın. Tekke Barajı 5 yıl oldu hala bitmedi. Çele Barajı yatırım programına dahi alınmadı. Seben Taşlıyayla göletini 2 yıl önce boşalttılar, tünelleri açıp şimdi yeniden su tutmasını bekliyorlar. Ne zaman biter Allah kerim. Harcanan zaman ve para da cabası. Yine Güney Çevre Yoluyla şehri Çin şeddi gibi ikiye bölmeye kalktılar. Halkımız toprağına sahip çıktı da geri adım attılar. Bolu- Mudurnu- Göynük ve Seben Kıbrısçık yollarının da bitmeyişi de cabası. Bu yaşananlar kader değil. Kaç yıl geçti, Taş olsa çatlardı ama bu güzel insanlar sabrede sabrede acılarını hep yüreklerinde taşıdılar. Azarlandılar, itildiler hatta suçlandılar sesleri çıkmadı. Boyunlarını kırdılar yürüdüler, Allah büyük dediler. Artık bugün vakti geldi; Bu cennet şehir ve bu şehrin dünya tatlısı insanları bunu hak etmiyor. Çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin, öğrenci gençlerimizin, Aktaşlı Emine teyzemizin ahları yerde kalmayacak. Elbette bu Mayıs’ta bahar gelecek. Bizim bu topraklara bir sözümüz var. Her biri cihan parçası gençlerimize, kızlarımıza, oğullarımıza sözümüz var. Bütün korkulardan, baskılardan uzak, özgürce yaşayacağımız yarınlara az kaldı. Bolu coğrafyası, Bolu toprakları kardeşliği beraberliği iyi bilir” ifadelerine yer verdi.

“BİZ BU TOPRAKLARIN SESİYİZ TA KENDİSİYİZ”

Asuman Şentürk Tekin, Bolu’nun insanlarından da övgüyle bahsederek; “Bolu insanına sırtını dayadın mı Evvel Allah mahcup etmez seni, kadir- kıymet bilir. Bende bu dünya tatlısı insanlara sırtımı dayayarak, onlara güvenerek bu yola çıktım. Bu makûs kaderimizi birlikte, el ele vererek değiştirmek için yola çıktım. Biz bu coğrafyanın gerçek sahipleriyiz. Biz Gölcük sırtlarında Göknar’lara baka baka büyüdük. Aladağ deresinde ıslana ıslana büyüdük. Biz Yeşil Ördek oynaya oynaya büyüdük. Karaçayır panayırında birlikte eğlendik. Düğünlerimizde birlikte sevindik. Cenazemizde birlikte ağladık. Kısacası... Biz bu toprakların sesiyiz ta kendisiyiz” ifadelerini kullandı.

“ARTIK YETER”

Bolu ile ilgili bir karar verilecekse  artık bolu halkının o kararı vereceğinin sözünü veren Tekin; “Yeter artık; Köroğlu’nun torunlarının, kızlarının, oğullarının naralarının Ankara’dan duyulma vakti gelmiştir. Allah bize böylesine güzel bir doğa vermiş, bu yaylaları, gölleri, ormanları vermiş, keyfini başkaları sürüyor. Kendi ormanlarımızın, yaylalarımızın kararlarını biz veremiyoruz. Katarlılar gelip şatolar yapıyor, Suriyeliler gelip arsa topluyor Köroğlu Dağları Master Planı yaptılar kimsenin haberi yok. Ormanlarımızı siter siter kestiler, Orman köylümüzün feryadını duyan yok. Yaylaların gerçek sahibi olan bizlerle detayları paylaşmıyorlar. Artık yeter; Bu toprakların çilesini kim çekiyorsa, bu yaylalarla, ormanlarla ilgili kararı da onlar verecek. Bolu’yla ilgili bir karar verilecekse, Ankara’da masa başında birkaç kişi vermeyecek. Biz vereceğiz. Bolu halkı verecek.” diye konuştu. 

“SÖZ; BİRLİKTE, EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ”

CHP Milletvekili aday adayı Asuman Şentürk Tekin, Cumhuriyet Halk Partisinin 6 oku ile bu toprakların yeniden yeşereceğini belirterek;  “Evet, dostlarım, arkadaşlarım, can yoldaşlarım; Bizim Cumhuriyet’ten ve o cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden başka kurtuluşumuz yoktur. Biz Cumhuriyetin ve CHP’nin organik ata tohumlarıyız. Ve bu topraklar, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık Devletçilik Laiklik İnkılapçılık yani Cumhuriyet Halk Partisinin 6 Oku ile birlikte tekrar yeşerecek. Bunun için, muhtaç olduğumuz kudret Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu can bu bedendeyken söz; Birlikte, el ele vererek başaracağız. Çünkü; Bu ovaların, dağların, ormanların sırrına varabilen, Bolu’nun tarihten gelen ruhuna erebilen yüreğinde kötülük barındırmaz. Bizlerde barındırmadık. Belediye Başkan yardımcılığım sürecinde nasıl ayırmadan ayrıştırmadan Bolu’nun geleceğine fitne ve nifak sokmadan hizmet ettiysem, aynı şekilde Bolu halkı tarafından temsil makamına layık görülürsem de, bu ilkelerimden asla taviz vermeyeceğim.” şeklinde konuştu.

“SİZE SÖZ YİNE BAHARLAR GELECEK”

Açıklamasının sonunda, milletvekili olması durumunda Boluluların gözü, kulağı ve sesi olacağını vurgulayan asuman Şentürk Tekin; “Bu can bu bedendeyken size Söz. Bolumuzun her hangi bir yerinde gözyaşı döken biri olursa ve o kişinin, kim olursa olsun derdi aklıma ve yüreğime düşmeyecekse Yüce Mevla’m bu görevi bana nasip etmesin. Değerli yoldaşlarım, Çok kıymetli Bolu Halkı Bu Duygu ve düşünceler ile yola çıktım. Sizlerin Ankara’da bir kardeşi bir ablası bir dostu olacağım. Sizleri Mahcup etmeyeceğim. Sizlerin Gözü Kulağı Sesi Olacağım. 14 Mayıs’la birlikte kenetlenerek aydınlık yarınlara birlikte koşacağız. Sizleri tüm samimiyetimle sevgi ve saygı ile selamlıyorum Size Söz Yine Baharlar gelecek” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE