Bolu Belediyesi, Paşaköy Mahallesi’ndeki Atakent Konutlarının yapılmasının planlandığı arsayı 130 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Atakent Konutları” adıyla, içerisinde 6 bloktan oluşan 404 konutun yer alacağı sosyal konut projesi başlattıklarını açıkladı. 27 Ekim 2021 tarihinde projenin ihalesi yapıldı. Paşaköy Mahallesi’nde bulunan Dağkent mevkisindeki arazide yapılması planlanan projeye ilişkin Başkan Özcan, “Kat karşılığı ihaleye çıkıldı avan proje üzerinden, yasaya tamamen uygun bir şekilde. İhaleye belediyemizin şirketi katıldı ve kat karşılığı ihaleyi aldı. Bolu Belediyemize, ihaleyi alan belediye şirketimize ve Bolumuza hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

İHALE İPTAL EDİLDİ

Başkan Özcan, Bolu Belediye Meclisi 2021 Aralık Ayı 1’nci toplantısında, projeye ait ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Özcan, “Bilindiği üzere 404 tane Atakent konutları ile ilgili ihaleye şirketimizin ihalesini takip ettik. O gün 4 istekli katılmıştı. 1 tanesi aldı.  Bu ihale 27 Ekim’de yapılmıştı. 5 Kasım’da bu şirketin ortaklarından bir tanesinin FETÖ’den dolayı Yargıtay’da cezası kesinleşmiş. Sonuç itibariyle biz bu şirketle sözleşme imzalamadık.  Çünkü ihale yasaklısı olduğu için, ikinci teklifle de arasında %20’den fazla olduğu içinde ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık” dedi. İhalenin iptal edilmesinin ardından, sosyal konut projesi için yeni ihaleye çıkılmadı.

ARSA SATIŞA ÇIKARILDI

Atakent Konutlarının yapılmasının planlandığı Paşaköy Mahallesi’ndeki arsa satışa çıkarıldı. Resmi Gazetede, Bolu Belediyesi tarafından arsanın satışı için ihale duyurusu yapıldı. ‘Paşaköy Mahallesi, 0 Ada 6081’ parselde bulunan 21 bin 148 metrekarelik arsa için 130 milyon 65 bin 858 lira muhammen bedel talep edildi. Arsanın satış ihalesi 18 Temmuz Salı günü saat 14.00’da Bolu Belediyesi Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Editör: Oğuzhan EKE