Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası Genel Kurulu Bolu Elektrikçiler ve İnşaat Sanatkarları Odasında yapılan seçimle gerçekleştirildi. Ayakkabıcı esnafının birçok sorununu çözdüklerini belirterek, yeniden bu göreve talip olduğunu vurgulayan mevcut oda başkanı Tekin Eser güven tazeledi. 

Haber: Aslı Akış

Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti.  Genel kurula Bolu Belediye başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Yılmaz ile  pek çok oda başkanı ve Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası üyeleri katılım sağladı.

Divan Başkanlığını Tahir Gayret’in yaptığı olağan genel kurul Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurulda faaliyet raporu, denetim raporu, bilanço, gelir gider cetveli okundu ve oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Kongrenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan mevcut başkan Tekin Eser; “Odamızda daha önce hizmet vermiş ve şuan aramızda olmayan değerli başkanlarıma, yöneticilerime Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Aradan geçen 4 yılsonunda genel kurulumuzda yine sizlerle beraber olmaktan duymuş olduğum mutluluk ve memnuniyeti belirtmek isterim. Geçen bu 4 yılda yapmış olduğumuz çalışmaları faaliyet raporumuzda bulacaksınız.” dedi.

“KOVİD SALGINI DÖNEMİNDE GELİRLERİMİZ CİDDİ ORANDA AZALMIŞTIR”

Eser, Kovid -19 pandemisiyle birlikte ayakkabıcı esnafının gelirinin ciddi oranda azaldığına dikkat çekerek; “Devletimizden iş aş istemeyen sosyal güvenliğini kendi sağlayan Devlete çeşitli isimler altında 15 ‘e yakın vergi ödeyen ve azda olsa istihdam sağlayan, sermayesine alın terini katan değerli arkadaşlarım. Bilindiği gibi dünyada ve ülkemizde meydana gelen ekonomik kriz, Türk ekonomisinde ciddi bir daralma yaşatmıştır. Kur farkları, Artan akaryakıt fiyatları, Devletimize ödediğimiz vergilerin artması, Asgari Ücret artışları, sosyal güvenlik primlerinin yükselmesi odamız üyelerini en çok ta Ayakkabıcı esnafını gerçekten çok zorlamıştır. Özellikle Kovid salgını döneminde gelirlerimiz ciddi oranda azalmıştır” şeklinde konuştu.

ESER, ODA FAALİYETLERİNİ ANLATTI

4 yıllık başkanlık döneminde oda olarak üyelere sağlanan imkanlar ve oda faaliyetleri hakkında bilgiler veren Tekin Eser;  “2021 yılında çıkarılan 7326 ve 7256 sayılı kanun ile Vergi Borçları nedeniyle vergi borçlarını ödeyemeyen Ayakkabıcı esnaf ve sanatkârlarımızın prim borçları 36 aya varan taksitle ödeme imkânı sağlanmıştır. Odamız üyelerinden maddi durumu iyi olmayanlara 2 yıl süredir devam eden Covid salgını döneminde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifimiz aracılığı ile 25.000 TL Nefes Kredisi kullandırılmıştır. Ülkemizde peş peşe yaşanan krizler nedeniyle zor durumda kalan oda üyelerimizi desteklemek amacıyla, aidat borcu bulunan üyelerimize 6 ay taksit imkânı ve sıfır faiz ile ödeme imkânı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“KURUM VE KURULUŞLARDAN BÜYÜK GÜÇ VE DESTEK ALDIK”

Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası olarak kamu kurumları, BESOB, TESK ve diğer sivil toplum örgütleri ile ciddi ve sürekli bir diyalog içerisinde olduklarını da belirten Eser; “Bu diyalog sorunlarımızın ve beklentilerimizin her platformda dile getirilmesi ve talep edilmesinde, bize olumlu sonuçlar vermiştir. Ayrıca bu kurum ve kuruluşlardan büyük güç ve destek aldık. Bu arada Yukarı Çarşıyı Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda esnaflarımızdan para talep etmeden ve çok kısa sürede bitirilen Arasta Projesi için huzurlarınızda Bolu Belediye Başkanımız Sn. Tanju Özcan’a esnaflarımız adına teşekkür ederim. Bugün yeni çalışma dönemi için geçmişten almış olduğumuz güçle, güvenle, yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımla siz değerli üyelerimizin karşısındayız, bir önceki dönemde olduğu gibi Bolu Ayakkabıcılar odamızı birlikte yöneteceğiz, sizlerin sorun ve sıkıntıları, talepleri bizlerin önceliği olacaktır. Bu sebeple sizlerden önümüzdeki dönem için destek bekliyoruz.” diye konuştu.

“ODA OLARAK EN İYİ HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”   

Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası olarak hizmet veremeye devam edeceklerinin altını çizen Eser; “Odamız siz değerli üyelerimize bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hizmet vermeye devam edecektir, diğer meslek odalarımız ile ortak çalışmalarımız, diğer meslek grupları kamu kurum ve kuruluşları ile de sizlerin menfaatleri doğrultusunda hareket edilecektir. Geçmiş dönemde Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odamızı her türlü platformda layıkıyla gururla temsil ettik bundan sonrada hem Bolu halkına hem sizlere en iyi en kaliteli hizmet verilmeye devam edecektir.” dedi.

“GENEL KURULUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, genel kurulun Bolu’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak; “Ayakkabıcılar Odamızın genel kurulunun hem ülkemize hem de Bolumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Belediye Başkanımızın çok önemli işi olduğundan ben onu temsilen selamlarını size getirdim. Sizlere çok selamı var. Biliyorsunuz ülkemiz çok önemli bir kıştan geçiyor. Bolumuzda bundan çok etkilendi. Belediyemizin gerçekten çok fedakarca çalışan personeline de şükranlarımı sunuyorum. Canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi eksiklikler, noksanlıklar vardı. Hiçbir şey dört dörtlük olmuyor. Isparta’daki kar hadisesi 4 gündür elektriksiz, doğalgazsız ve soğukta bekleyen insanlar vardı. Bu bir doğal afet. Bunun altında farklı şeyler aramamak lazım. Ülkemizin hiçbir şeyi dört dörtlük olmuyor. Bizde de öyle oldu. Ama çok şükür üstesinden gelindi. İnşallah daha güzel günlerde bizleri bekler.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi. Oy kullanma işlemi tamamlanıp oy sayımına geçilen Bolu Ayakkabıcılar Esnaf Odası genel kurulunda 120 delegeden kullanılan oyun 26’sını alan Tekin Eser, yeniden 4 yıllık süreyle başkanlığı görevine seçildi.

TEKİN ESER’İN YÖNETİM KURULU:

Asil Üyeler:  Salih Ünsal, Mehmet Öztürk, Sadi Turanlı, Aydın Arslan, Emin Tezcan, Duhan Kalay. Denetim Kurulu: Metin Bayram, Cengiz Dağ, Cengiz Bilen’den oluştu.

Editör: TE Bilisim