AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a neden “Malum şahıs” dediğini anlatarak, “Belediye başkanı olarak seçilebilirsiniz ama o gömlek sizin sırtınıza büyük gelirse ben de istediğimi söyleme hakkına sahibim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan’a, “Malum şahıs” olarak hitap eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Özcan’a neden bu şekilde seslendiğini anlattı. Partisinin basın toplantısında konuya değinen Aydın, Özcan’ın kendisine ve partisine yönelik kötü davranışlarda bulunduğuna dikkat çekti.

“İSTEDİĞİMİ SÖYLEME HAKKINA SAHİBİM”

İstediği şekilde hitap etme hakkına sahip olduğunu belirten Aydın, “Siz belediye başkanı olarak seçilebilirsiniz ama o gömlek sizin sırtınıza büyük gelirse ben de istediğimi söyleme hakkına sahibim. Sıfat olarak ona hitap ederken istediğimi söyleyebilirim. Ben onu, o şeklide görüyorum, neden gördüğümü ifade etmek istiyorum” dedi.

“BU BENİM İÇİN BİRDİ”

Yaşadıklarını tek tek anlatacağını da aktaran Aydın, seçim sonrası yaşananlara dikkat çekerek, “Seçildikten tahmin ediyorum 10 gün sonra falan bir açılışta, hiç anlatmadım… Düşünüyorum, anlatayım mı anlatmayayım mı?  Bütün samimiyetimle anlatacağım. Bir açılışta karşılaştık. Yan yana oturduk, dedim ki ‘Üzüntülüyüm, seçimden yeni çıktık. Evet, kaybetmeye de alışık değiliz. Kaybettik, doğrudur. Birazcık vakit geçsin hayırlı olsuna da geliriz’ dedim. Aradan 3 gün geçmedi… Gazetelerde 8 sütuna manşet, ‘Arzu Aydın dedi ki…’ ‘Biz daha senin seçilmeni hazmedemedik, hazmettiğimiz zaman geleceğiz’ dedi. ‘Olmadı geldiğinde soda ikram ederiz.’ Eğitimini, mesleğini her şeyini ayaklar altına alan… Bu benim için birdi, bunu bir tarafa koydum” ifadelerini kullandı.

“TÜRK SUBAY’I OLAN ENİŞTEM ÜZERİNDEN DEVAM ETTİ”

Özcan’ın aile içi konuları malzeme yaptığını işaret eden Aydın, “Ama yetmedi. Şahsileştirmeye ölmüş, şerefli bir Türk Subay’ı olan eniştem üzerinden devam etti. Yetmedi, şahsileştirmeye hayatımdaki en önemli şahıs rahmetli babam üzerinden, eğer babalar üzerinden konuşacaksak çok şey konuşuruz ama ben bir kez; oğlu, eşi, annesi, babası, dayısı, şunu, bunu hiçbir şeyi siyasi malzeme yapmadım. Bir kez ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Ama bütün bunlarla geldi. Pardon, Köroğlu’nun kızı da bu kadar afraya tafraya gelmez” diye konuştu.

“SEN KİMSİN Kİ AK PARTİ’NİN SEMBOLÜNÜ KIRACAKSIN”

Aydın, AK Parti’nin sembolü ampulün Özcan tarafından kırılmasının, ipleri tamamen kopardığını dile getirerek, “Sen kimsin ki AK Parti’nin sembolünü Belediye Meclisinde kıracaksın? Bu millet, bu partiye 20 sene görev vermiş, oyuyla birliğiyle kendi milli kimliğini bu iktidara teslim etmiş. Sen nasıl bir şahsiyetsin ki bunu yapıyorsun? Bu şahsileştirmenin çok ötesindeydi, iplerin koptuğu yerdeydi” açıklamasında bulundu.

“HANGİ PROJEYİ YAPTI?”

Aydın, verilen sözlerin tutulmadığının da altını çizerek, “Diyorsunuz ki ‘Keşke Bolu’da iyi geçinseniz de şu olsa da bu olsa da… Yahu hangi projeyi yaptı? Bolu halkının yararına bir orman binasını yaptı, 90 dönüm araziyi sattı. Dedi ki mantar, ihracat, kadınlar yararına proje… Gidelim mi mantar fabrikası dediği yere, bakalım mı? İhracat yapıyorum, sarma sardırıyorum, bilmem ne… Soralım mı? Soralım, yok” şeklinde konuştu.

“KAVGANIN TARAFIYMIŞ GİBİ ALGILANMAK ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Aydın, bir kavganın tarafı olarak anılmaktan da rahatsız olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Bolu’da doğdum, Allah ömür verirse Bolu’da öleceğim. Ben Bolu’nun evladıyım. Başka bir yere gitme şansım yok. Ben Bolu’da yaşamıyorum, Bolu’yu yaşıyorum. Bütün bunları yaparken bir kavganın tarafıymış gibi algılanmak gerçekten son derece üzüntü verici.”

Editör: TE Bilisim