Bu sözler Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a ait. Aydın, Tanju Özcan’ın kendisini eleştirirken adını ağzına almayarak “BİR KADIN VEKİL” diye bahsetmesini sert sözlerle eleştirdi.  Aydın, bir belediye başkanının bu söylemini cinsiyet ayrımcılığı olarak gördüğünü vurgulayarak; “Delikanlıysa adımı söylesin. Ne var bunda?” dedi.

Haber: AHMET İSHAK GÜLEN

Bolu’da siyasiler arasında karşılıklı atışmalar her geçen gün devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Bolu Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programda gazetecilerin gündemine dair sorularını yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın hisar tepesi projesini engellediğini dile getirmiş ve Arzu Aydın’dan ‘Bir kadın vekil’ olarak bahsetmişti. Özcan’ın bu sözlerine Arzu Aydın sert tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanlığının Bolu basını ile bir araya geldiği basın toplantısında konuya cevap veren Arzu Aydın, Tanju Özcan’ı ağır bir dille eleştirdi. Aydın, “Biz bir siyaset üretiyoruz, Bolu’nun faydasına bir şeyler üretiyoruz. Bu sürekli siyasi kavga edeceğiz anlamına gelmiyor. Bu polemikler, Tanju başkan Bolu’nun yararına olmayan işlere devam ettikçe sürer. Tanju Bey seçildiğinden bu yana o bir söylemde bulunmadan, bizim ismimizi söylemeden, Ak Parti ve benim vatandaşımın aleyhine bir şey demedikten sonra, bizden kimse ‘bir dakika dur. Haddini bil’ demedi ama icap ederse ‘haddini bil’ diyeceğiz. Konuşmalarında benim adımı ağzına almayarak aslında ‘bir cinsiyet ayrımcılığı’ da yapıyor. Buna da külliyen karşıyım. Delikanlıysa adımı da söylesin. Ne var bunda?” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.