Ayman Yaylası yakınına yapılacak taş ocağı için alınan ÇED gerekli değildir kararı, Bolu İdare Mahkemesinin aldığı kararla iptal edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Seben İlçesi sınırları içerisinde yer alan, Seben Taşlıyayla Gölü çevresindeki Ayman Yaylası’nın yakınına taş ocağı yapılması için DSİ tarafından çalışma başlatıldı. Çalışmanın başlamasıyla birlikte yayla halkı bölgeye giderek, kazı işlemlerine karşı koydu.

İKİ DAVA AÇILDI

İlerleyen süreçte Ayman Yaylası halkı tarafından taş ocağına ilişkin açılan iki davadan birisi de sonuçlandı. “ÇED gerekli değildir” kararına ilişkin açılan davada Bolu İdare Mahkemesi kararı yayla halkı lehine verdi.

YETERLİ VE UYGUN GÖRÜLMEDİ

Kararda, bölgede yapılacak patlamak çalışmalarının yerleşim yerlerine zarar verebileceği ve yakındaki yüksek gerilim hattı ile hayvancılık alanlarının etki altında kalacağı göz önünde bulunduruldu. Ayrıca alanda sondaj çalışmasının yapılmadığı, büyük çukur oluşmasına sebep olunacağı ile pasa depolama alnının yetersiz olduğu da anlaşıldığı belirtilirken, projenin uygun ve yeterli olmadığı sonucuna varıldı. Açıklanan nedenlerle “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline karar verildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim