Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018 – 2019 yılı mezunlarını verdi. Fakülteden mezun olan 75 öğrenci için BABİÜ Bordo Salonda tören düzenlendi. 

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salon’da düzenlenen mezuniyet törenine, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Derviş Yılmaz, öğrenciler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Derviş Yılmaz, konuşmasını yaptı. Yılmaz şöyle konuştu; “Sizlerin bu topraklara ve bu toprakların insanlarına hizmet etmek gibi ortak bir tavrınız var. Bu tavır nedeniyle sağlık ordusunun neferleri olarak biz ortak tavırlarımızı dün gösterdik, bugün göstereceğiz, yarın da buna devam edeceğiz. Bugün Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 4’üncü mezuniyet törenini yapmaktayız. 75 arkadaşımızı mezun etmenin, Türk Sağlık ordusuna katmanın onurunu yaşıyoruz. Genç meslektaşlarımın bugüne gelmelerinde katkıları olan değerli ailelerine, sevgili öğretim üyesi arkadaşlarıma, canı gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. 75 arkadaşımızla birlikte fakültemizin üstün fiziki koşulları altında, hem eğitim öğretim yaparken, Bolu ve çevresine, Türkiye’mize sizlerle beraber ağız sağlığı hizmetlerini sunduk. Sizler, nitelikli sağlık hizmeti vermekle bizleri de onurlandırdınız.”

Törenin devamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasını yaptı. Mezunların başarısında ailelerin katkısına vurgu yapan Alişarlı, şöyle konuştu; “Bugün burada 10 Haziran 2010 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 31 öğrenci ile veren ve bugün de 75 öğrenciyi mezun edeceğimiz güzel bir programda bir aradayız. Öğrencilerimiz bugün siyah giyindiler, ama ilk eğitime başladıkları gün beyaz önlük giymişlerdir. Bundan sonra da bu önlüğü giymeye devam edecekler. 5 yıldır kirletmedikleri önlüklerini umut ediyor ve diliyorum ki, ömür boyu kirletmezler, onu bembeyaz hayatları boyunca taşırlar. Çok zorlu bir sınavdan geçtiler, Diş Hekimliği Fakültesini kazandılar, çok zorlu bir eğitimi başarı ile tamamlayarak bugün karşımıza çıktılar. Bu başarıda, siz değerli ailelerinin çok büyük katkıları var. Dişinizden, tırnağınızdan arttırdığınız paralarla evlatlarınızı okuttunuz bugün de mezuniyetlerinin gururunu yaşıyorsunuz. Burada en büyük tebriği hak eden sizlersiniz. inşallah evlatlarınız da bu bilinçle hayatlarını sürdürecekler. Ona hiç şüphemiz yok. Mezun olmalarında, bugüne gelmelerinde onlara katkı sağlayan bir de üniversitemizin değerli hocaları var. Bilgi ve deneyimlerini büyük bir sabırla öğrencilerimize aktardılar.”

Alişarlı’nın konuşmasının ardından, bölüm birincisi Elif Dişçi öğrenciler adına konuşma yaptı. Dişçi şunları söyledi; “5 yıl önce heyecanla, sevinçle, belki biraz da korkarak başladığımız fakültemizden bugün kendine güvenen, donanımlı diş hekimleri olarak mezun oluyoruz. 5 yıllık eğitimimiz sonunda elde ettiğimiz bilgi ve birikimlerimizle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında toplum ağız ve diş sağlığını yaşamımız boyunca en üst seviyede karşılamak üzere gidiyoruz. Hocalarımız bizi ilk dersten itibaren diş hekimliğinin esasen usta çırak ilişkisi olduğunu, hekimliğin her şeyden önce bir vicdan meselesi olduğunu, eğitimimizin her aşamasında vurgulayarak yetiştirdiniz. Elimizden tutup bize sabırla mesleği öğreten tecrübelerini bizimle paylaşan hocalarımıza minnettarız. Biz de, öğrendiklerimizin getirdikleri yetki ve sorumlulukların farkındayız. Bilimsel doğrular ışığında her zaman vicdanımızın sesini dinleyerek, din, dil, ırk ve mekan ayrımı gözetmeksizin hastalarımız için en doğru kararları vereceğimize söz veriyoruz.”

Elif Dişçi daha sonra mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Bayrak devir teslimi ile devam eden törende, yeni diş hekimleri meslek yemini etti. Tören, diploma takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim