15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Haber: Servet Gökçek – Cansu Gürz

Yürüyüşe, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, daire müdürleri ve personel katıldı.

Kongre Merkezi önünde başlayan yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. Yürüyüş Ali Ericek Cami önünde son buldu akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPTIK”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe istinaden BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşma yaparak;  “Şehitlerimizi anmak için yürüyüş yaptık. Tabi bu sessiz yürüyüşün şehitlerimiz için onurlu ve gururlu anını taşırken, hainler içinde aynı zamanda nefret ve hınç dolu olarak bu yürüyüşü yaptık. Malum o akşam milletin kendilerine emanet ettikleri silahlarla, milletine, devletine, vatanın birliğine karşı yapılmış olan hain darbe girişimi 252 şehidi, bin 300’e yakın gaziyi geride bıraktı. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz.” şeklinde konuştu.

ALLAH BİR DAHA BİZLERE BU KARANLIK GECEYİ YAŞATMASIN”

Rektör Alişarlı 15 Temmuz gecesi yaşanan mücadeleyi işaret ederek, “Bu sessiz bir yürüyüş oldu ama bu yürüyüşün anlamı çok büyük. O geceyi unutmamamız lazım. O gece hakikaten çok önemli bir gece. En büyük önemlerden bir tanesi bu millet çok askeri darbe gördü. Fakat hiçbirinde milletine karşı doğrulmuş asla bir silah görmedi. Daha da vahim olanın Kurtuluş Savaşında bile olmayan TBMM’ni bunlar bombaladılar. Bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz vardı, birde artık Gazi Meclisimiz var. Bunları unutmayacağız. O hainlikleri unutmayacağız. Bunu da aynı zamanda nesilden nesile aktarmamız lazım. Allah bir daha bizlere bu karanlık geceyi yaşatmasın. Önümüz hep aydınlık olsun. Huzur içerisinde, barış içerisinde inşallah nice günler yaşayalım. Vatanımız, devletimiz, milletimiz var olsun.” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın konuşmasının ardından 15 Temmuz gecesi şehit olan şehitlerimiz için dua edildi. Duanın ardından Ali Ericek Cami’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

 

Editör: TE Bilisim