(HABER MERKEZİ) - Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül uluslararası öğrencilerin temsilcileriyle Enstitü Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda öğrencilere ülkemizin hassasiyetlerinden bahseden Kürtül, BAİBÜ’de okuyan uluslararası öğrencilerin derslerine devam ederken toplumsal hayata uygun bir yaşam sürmeleri gerektiğini özellikle vurguladı.

Öğrencilerin istek ve şikayetlerini dinleyen Kürtül, Yükseköğretimde uluslararasılaşma stratejisinin Cumhurbaşkanının talimatları ve Yükseköğretim Kurumunun koordinasyonuyla BAİBÜ’de doğru bir biçimde sürdürülebilmesi için tüm taraflara sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 102 farklı ülkeden 3234 aktif öğrenci eğitimlerini, ücretlerini ödeyerek sürdürdüğü bilgisini paylaşan Kürtül, bu öğrencilerden 1218’inin Türkçe Hazırlık öğrenimine, 2016’sının da programlarında derslerine devam ettiklerini ekledi. Bu öğrencilerin Türkçe hazırlık ve program eğitimi kapsamında Üniversiteye toplamda 70 milyon TL’ye yakın bir maddi katkı sağladığının altını çizen Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, uluslararası öğrencilerin Ülkemizde eğitim hizmetinin karşılığını ödemek zorunda olduğunu vurguladı.

Üniversite olarak sadece maddi kazanca odaklı bir strateji izlemediklerini de sözlerine ekleyen Kürtül, uygun program için uygun ve başarılı öğrenciyi kabul etme hassasiyetiyle çalıştıklarını ve kayıtlandıktan sonra bu imkânı istismar ettiğini tespit ettikleri öğrencilerin ise hem ikamet izinlerinin hem de Üniversite ile ilişiklerinin kesildiğini hatırlattı. Öğrencileri bu konularda daha hassas olmaları için de birim olarak sıkılıkla uyarıp bilgilendirdiklerini belirtti.

Editör: Servet GÖKÇEK