(Haber Merkezi) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Valiler Toplantısı’nda kamu tasarruflarına dikkat çekerek, “2024 yılında biz bütçeye tam uyarsak 2,7 trilyon lira açık vereceğiz” dedi.

İçişleri Bakanlığında Valiler Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılanlar arasından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı. Şimşek, 81 il valisinin katıldığı programda, kamudaki tasarruf tedbirlerine dikkat çekti. Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, Başkan Şimşek, toplantıda şu açıklamaları yaptı:

“HEPİNİZ TASARRUF TEDBİRLERİNE UYMAKLA MÜKELLEFSİNİZ”

“Tasarruf tedbirleri bütün bakanlıklar için önemli ama valilerimiz için çok önemli. Hepiniz tasarruf tedbirlerine uymakla mükellefsiniz. Taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar bu alanda hassasiyet gerekiyor. 2024 yılında biz bütçeye tam uyarsak 2,7 trilyon lira açık vereceğiz. O açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçla. Borçla finanse etmek bugünkü yüksek faiz sürecinde memleketin imkânlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi demektir. O yüzden sizin de üzerinize görev düşüyor.”

“BEYAZ KAĞIT FALAN KULLANMIYORUM”

“Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına her alanda mecburuz.”

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ