(HABER MERKEZİ)- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, süper hızlı trenle Ankara - İstanbul arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya ineceğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman tamamlanacağını da açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesi ile ilgili konuştu.

"İSTANBUL ANKARA ARASI 80 DAKİKAYA İNECEK"

Bakan Uraloğlu, yeni bir projenin müjdesini de vererek, "Milli maçımız 90 dakika, biz Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gideceğiz, süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz. Amanosları, geçilmez olan Amanosları, Dörtyol - Hassa Projesi'yle hem demiryolu hem karayolu tünelleriyle geçiyoruz. Zengezur Koridoru. Ermenistan topraklarından geçmesini planladığımız, o 'Buradan geçilmez' diye konuşuluyordu, halbuki şimdi gelinen süreçte Paşinyan artık bu koridorun kendi topraklarından geçmesi gerektiğini söylüyor. Biz de bunu hayata geçireceğiz" diye aktardı.

Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının da 2026 sonu ya da 2027 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ