Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, seçimlerin ardından katıldığı ilk il başkanları toplantısını değerlendirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin belediye seçimleri için teşkilatlarına hazırlık ve çalışma talimatı verdiğini duyurdu.

Özel Haber: Aslı Akış

Milliyetçi Hareket Partisi’nde seçimlerin ardından ilk büyük toplantı yapıldı. Önce 14 Mayıs’ta yaşanan seçim zaferi, ardından 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi MHP’de büyük bir sevinçle karşılanmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi 14 Mayıs’ta milletvekili sayısını artırarak 28. dönem yasama yılında mecliste 50 milletvekiliyle temsil hakkı kazandı.

TAKVİM BEKLENİYOR

MHP Bolu İl ve ilçe örgütleri olarak kongre takvimi için hazırlıklarını sürdürüyor. Önce ilçe kongreleri sonrasında ise İl Kongresi tamamlanacak. Kongre ve Kurultay Takvimini ise Genel Merkez açıklayacak.

“BOLU'DA DA BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, toplantıda genel başkan Bahçeli’nin il başkanları ve yöneticilerini tebrik ettiğine işaret ederek; “17 Haziran Cumartesi günü bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin başkanlığında il başkanları toplantımız Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya başkanlığı sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi yaptı. Önümüzde iki tane süreç olduğunu belirterek, başta bütün il başkanlarımızı ve il yöneticilerimizi tebrik etti. Başarılı bir süreç geçirdiğimizi söyledi. Hamdolsun ki Bolu'da da başarılı bir süreç geçirdik. Alnımız akbaşımız dik bir şekilde bilge liderimizin karşısına çıkmanın gururunu yaşadık” diye konuştu.  

“İL VE İLÇE KONGRELERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İlçe ve il kongre süreçlerini başlatacaklarını da duyuran Durak; “Birinci gündemimiz Kongre süreci. Önümüzdeki zaman diliminde il ve ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Akabinde de büyük kurultay olacak. Büyük kurultayın tam tarihi verilmedi ama yılsonu olacak. Bizde o sürece kadar ilçe, il kongrelerini tamamlamış olacağız. Sayın genel başkanımız il başkanlarına yarın olacakmış gibi ilçe kongrelerimizi ve il kongrelerinizi hazırlayın dedi. Bizim için talimat niteliğindedir. Hızlı bir şekilde biz bugün de ilçe başkanları toplantısını gerçekleştirdik. Bilge liderimizden aldığımız talimatları ilçe Başkanlarımıza ilettik.” ifadelerini kullandı.

“DİNAMİK KADROMUZLA SAHADA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İlhan Durak, toplantıda 14 Mayıs Seçimleri sırasında anket şirketleri üzerinden MHP oylarını düşük göstererek algı yaratılması konusu gündeme geldiğini de anımsatarak, “Sayın genel başkanımız ifade etti ikinci bir konu yerel seçimler. Bolu il teşkilatları olarak 28 Mayıs sonrası aynı dinamik kadromuzla sahada çalışmaya devam ediyoruz. Yerel seçime tahmini yaklaşık dokuz ay gibi bir süreç var ama biz aynı özveri aynı gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Sayın genel başkanımız süreçten mutlu olduğunu başarı gösterildiğini, algı yapan anket şirketlerinin yine tekraren yanıldığını, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 54 kutlu tarihinin, daha nice yıllarca devam edeceğini söyledi.” dedi. 

“TALİMATLARIMIZ ALDIK, ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

İl başkanları toplantısın akabinde MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Edip Semih Yalçın ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden İlhan Durak; “Belediye başkanlarımızın sürecinin yönetimi aşamasında ilçe başkanlıklarımıza Semih Başkanımızın da bir talimatı vardı. Kongrede İlçe başkanlarımızdan aday olmak isteyen il genel meclisi, belediye meclisi, belediye başkanı olur kongrede aday olmaması gerektiğini, süreci yine aynı şekilde teşkilatın istikrarlı, birlik, bütünlük içerisinde devam etmesi gerektiğini kendisi ifade etti. Biz de talimat olarak aldık, çalışmalarımıza başladık. Ön bir hazırlık taslak çalışması hazırlıyoruz ve teşkilat işlerimize göndereceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK