Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çarşamba günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, Adıyaman’a gideceğini söyledi. Özcan, Zafer Partisi tarafından paylaşılan programa ilişkin de “Paylaşım yapmışlar ama ben uygun olursam gelirim demiştim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından depremden etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlığında yürütülecek çalışmalar kapsamında Bolu Belediyesi de görev alacak. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarına bilgi verdi.

“ÇARŞAMBA SABAHI BÖLGEYE GİDİYORUM”

Adıyaman’ın büyük hasar aldığını aktaran Başkan Özcan, “Ben Çarşamba sabahı bölgeye gidiyorum. Zaten Genel Merkezimiz de bize Bolu Belediyesi olarak Adıyaman’da görev vermiş. 24 belediye ile birlikte. Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlığında o bölge için neler yapabiliriz konusunda çalışıyoruz. Adıyaman 9 ilçeden 13 tanede beldeden oluşan bir şehirdir. Bolu’ya göre oldukça büyük. Ciddi miktarda da darbe almış depremde. Herkes Hatay’ Adıyaman, Malatya gibi şehirlerimizde çok büyük karmaşa var. Beni memnun eden birçok konuda siyasi konuda eleştirdiğim partim bu konuda oldukça planlı ve programlı davrandı. İlk yardımlar hep CHP’li belediyeler tarafında bölgeye ulaştırıldı” dedi.

“O ŞEHİRLERİN YENİDEN PLANLANMASINI NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?”

Belediyelerin bölge için yoğun bir çalışma içinde olduğunu aktaran Özcan, “O şehirlerde konteyner kentleri nasıl kurabiliriz? O şehirlerin yeniden planlanmasını nasıl sağlayabiliriz? Alt yapısı nasıl düzeltiriz? Su olamayan bölgelere nasıl su verebiliriz diye gerçekten çalışan sadece bu belediyeler diyebilirim. Maalesef burada hükümet sadece genel merkez açısından değil, afet yönetimi açısından değil, yerel yönetimlerin koordinasyonu açısından da sınıfta kaldı” diye konuştu.

“ÖZÜR DİLERSİN VEYA İSTİFA EDERSİN”

Bölgedeki çalışmaların eksik kaldığını da ifade eden Özcan, İçişleri Başkanı Süleyman Soylu’yu eleştirerek, “15 gün olmuş. Orada tutuklanan birkaç tane müteahhit var. Onun dışında burada ihmali olan yerel yöneticiler elini kolunu sallayarak dolaşıyor.  AFAD’ın başkanı piyasada yok. Kızılay’ın ne yaptığı belli değil. AFAD’ın bağlı olduğu İçişleri Bakanı, demokrasilere uygun şekilde bir özür dilersin veya istifa edersin. Ne AFAD başkanı ne onun bağlı olduğu Bakan, sanki onların başka sorumluluğu yokmuş gibi rahat bir şekilde hareket ediyor. Birde sağa sola hakaretler yağdırıyor. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu nasıl bir yüzsüzlüktür bunu da anlamadım” şeklinde konuştu.

“KESİN KATILIRIM DEMEDİM”

Özcan, Zafer Partisi’nden yapılan ziyaret paylaşımına ilişkin soruyu da cevapladı:

“Ümit Özdağ beni aradı. Biz bir grup cumhuriyetçi aydın toplu olarak mersine gitmek istiyoruz dedi. Katılmak ister misiniz dedi.  Bizim mersinde bir koordinasyon toplantımız olacak. O koordinasyon toplantısından sonra eğer programım uygun olursa bir kısmına katılmak isterim dedim. Ama bizim mersindeki toplantımız zoom a çevrildi. Bugün 12 de yaptık yaptık o toplantıyı dolaysıyla ben mersine gitmedim. Ben Çarşamba günü Adana’ya gideceğim. Oradan da Adıyaman’a geçeceğim. Öyle bir paylaşım yapmışlar ama ben uygun olursam gelirim demiştim. Katılabileceğim bir program olursa katılabileceğimi söyledim.   Sayın Ümit Özdağ kötü niyetle bu daveti yapmadı. Kesin katılırım demedim. Herhalde oradaki arkadaşlar bu şekilde yazmışlar.”

Editör: TE Bilisim