Depremden etkilenen İslahiye’de kurulan çadır kentte çocuklarla voleybol oynayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Devlet yetkililerine de sesleniyorum, lütfen önceliğimiz barınma olsun, şu anda yiyecek istemiyorlar, giyecek istemiyorlar” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremden etkilenen bölgeleri gezmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden Başkan Özcan ve beraberindekiler, burada kurulan çadır kentte Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekiple bir araya geldi. İtfaiye ekibinden bölgedeki çalışmalar ve çadır kent hakkında bilgi aldı.

ÇOCUKLARLA VOLEYBOL OYNADI

Özcan, çadır kentte çocuklarla yakından ilgilendi. Onlara çeşitli hediyeler veren Özcan, çocuklarla voleybol oynamayı da ihmal etmedi. Çocuklarla duvar da boyayan Özcan, depremzede vatandaşların sıkıntılarını ve isteklerini de dinledi.

“MUTLU OLMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK”

Bolu Belediyesi ekiplerinin bölgede olduğunu aktaran Özcan, çocukları mutlu etmek için çabaladıklarını söyleyerek, “İslahiye’ye uğradık ve itfaiye ekiplerimiz buradaydı. Bölgenin çok sayıda ilinde Maraş’ta, Antep’te, Adıyaman’da, Malatya’da… Yani hemen hemen her deprem bölgesinde değişik ekiplerimiz var. Mimarlarımız, mühendislerimiz var hasar tespit çalışmalarını yapan. Gönüllülerimiz var. Burada da çok büyük bir çadır kent oluşturulmuş. Bizim itfaiyemiz de burada oldukça verimli çalışmalara imza attılar. AFAD görevlileriyle, yerel yöneticilerle birlikte. Onlarla ilgili de övgü dolu şeyler duydum. Çocuklarımıza hediyeler dağıttık, onlarla oynadık. Mutlu olmalarını sağlamaya çalıştık bir nebze de olsa” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ BARINMA OLSUN”

Bölgedeki en büyük ihtiyacın barınma olduğunun altını çizen Özcan, “Burada çok güzel dostluklar oluşmuş. Allah beterinden korusun. İnşallah konutlar da bir an önce sağlıklı bir şekilde yapılır. İnsanlar çadırda kalmaktan kurtulurlar. Gerçi çadır bulamayanlar da var hala. Onu da söyleyelim. Bu bölgedeki çadır ihtiyacının önemli bir kısmı giderilebilmiş değil. İslahiye bu konuda şanslı yerlerden bir tanesi. Devlet yetkililerine de sesleniyorum, bütün yerel yöneticilere sesleniyorum. Lütfen önceliğimiz barınma olsun, şu anda yiyecek istemiyorlar. Giyecek istemiyorlar. Bu bölgedeki insanlar en çok kafasını sokabilecek, çocuklarına huzur içerisinde yatırabileceği çadır önceliği” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim