Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarıyla düzenlediği şehir gezisinde yapımı devam eden ve eskiden katlı otopark olarak bilinen şuan ki Hayır Çarşısı hakkında müjdeli haberi verdi. Başkan Özcan, kamulaştırılmasını bekledikleri binalardan bir tanesinin kamulaştırıldığını söyleyerek, “Burası Bolu’nun en büyük meydanı haline geliyor” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Demokrasi Meydanı ile İmaret Meydanı projesinin tamamlanması için engellerin ortadan kalkmaya başladığını aktaran Başkan Özcan, Demokrasi Meydanıyla, İmaret Meydanını birleştirdiklerinde Bolu’nun en büyük meydanı haleni geleceğini söyledi.

“Bolu’nun en büyük meydanı haline geliyor”

Başkan Özcan, TEB bankasının olduğu binanın kamulaştırılmasının bittiğini aktararak, “TEB bankasının olduğu binanın kamulaştırılması dün bitti. Önümüzdeki 1 ay içerisinde yıkmış olacağız. Yanındaki binanın da bitiyor. Bu meydanla Demokrasi Meydanıyla imaret birleştirmek amaçlı, yani o iki bina ortadan kalkınca, bir dahaki dönem görev alırsak bu binayı da kaldırmamız gerekecek. Burası Bolu’nun en büyük meydanı haline geliyor. Belediyenin önünden kotlu şekilde, merdiven şeklinde inecek. Burası teras olacak. Burayı da yeşil olarak kullanacağız. Yeşil çatı uygulaması, havuz var, oturma unsurları var. Şu binanın kamulaştırması bitti. Küçük binanın da 1 aya kadar biter diye tahmin ediyorum. Arkadaşlar burada hem meydan bütünlüğünü bozmuyoruz hem eski yapı 2250 metrekareydi, bunu 1000 metrekareye düşürmek suretiyle imaret meydanını da kullanmayı amaçlıyoruz” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ