Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz alt yapı çalışmalarında Bolu’nun geldiği noktayı anlattı. Kanalizasyon kaynaklı sıkıntıların en az yaşandığı şehir olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Yaptığımız çalışmalar neticesinde de geçen ki yağmurlarda da bu yağmurlarda da ufak tefek şikâyetlerin dışında Bolu’nun alt yapısının çok sağlıklı olduğunu gördük” dedi.

Bu yılsonu itibarıyla Bolu gelişmiş bir Avrupa ülkesindeki alt yapı problemi neyse o noktaya geleceğine dikkat çeken Başkan Yılmaz konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

“KENDİMİZİ ŞEHRİMİZE ADADIK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, alt yapı çalışmalarının büyük paralar gerektirdiğini belirterek; “3 yıldır hep alt yapı ile uğraşıyoruz. İllallah dedik bezdirdik Bolu halkını. Ama ne yaptığını bilen bir belediye olarak çalıştığımızın farkında olduğu için Bolu halkı bizi destekledi. Yaşlı bir adama sorduğunuz aman belediyelerle ilgili kanaati her belediye gelir kazar, kaldırır, döşer ondan sonra öteki gelir tekrar kazar, döşer yani hayat böyle sürer. Bunun için de ben bir şey görmedim diyebilir. Biz de hep şunu hedefledik. Alt yapıyı öyle bir çözelim ki; gelişmiş batı ülkelerindeki alt yapı olsun. Onun için yağmur suyunu ayrı, kanalizasyon suyunu ayrı olarak planladık ve bu konudaki çalışmalarımız sürekli. Öyle bir noktaya geldi ki; bazen evden çıkıp ta belediyeye gelirken bile gelemez hale dönüştük. Ama kolay değil bir şehri yeni baştan oluşturmaya çalışıyorsun ve geleceğe yönelik olarak ta dünya kenti oluşturuyorsunuz. Bunlar kolay şeyler değil. Kolay hedefler de değil. Çünkü alt yapı çalışmaları çok büyük paralar hem çok büyük eziyet ve işkence verir ve bir daha sizi seçtirmez. Onun için Belediye Başkanları seçildikleri süre içerisinde kendini göstermek durumundalar. Biz hiç kendimizi göstermek istemedik. Biz şehrimize kendimizi adadık. İlk seçildiğimiz günden bu güne kadar harıl harıl şehri geleceğe taşımak için çalıştığımızı Bolu halkı gördü ve bizi takdir etti onlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

“İDDİAMIZ BOLU’NUN DÜNYADA YAŞANILABİLİR KETLER ARASINA GİRMESİNİ SAĞLAMAK”

Türkiye’deki diğer şehirler ile kıyaslandığında sıkıntının olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “15 Temmuz’dan sonra şunu gördük ki; biz ne kadar çalışsak az. Bu halka ne kadar hizmet etsek azdır. Bundan rahatsız olanlar da var mı? Bundan çok rahatsız olanlar var ama onlara da söyleyeceğim şey şu; “rahatsız olmaya devam edecekler” çünkü bizim iddiamız Bolu’nun dünyada yaşanılabilir ketler arasına girmesini sağlamak. Yaptığımız bütün çalışmalar buna yöneliktir. Bu konudaki yaptığımız çalışmalar neticesinde de geçen ki yağmurlarda da bu yağmurlarda da ufak tefek şikâyetlerin dışında Bolu’nun alt yapısının çok sağlıklı olduğunu gördük. Şikâyeteler değerlendirdiğimizde de çok yoğun alt yapı çalışmaları yaparken alt yapı çalışmalarında belediyeden kaynaklanan eksikler dolayısıyla bazı kanalların dışarıdan dolduğunu, dolduğundan dolayı da sıkıntı yaşadığımızı ve sıkıntı olarak Türkiye’deki diğer şehirlerle kıyaslandığında bizde sıkıntı yok. Ama kendi iç bünyemizde kıyasladığımızda sıkıntılarımızın %80’nin kaynağı da yine belediye olduğunu gördük. %20 kaynaklı da vatandaşımız. Vatandaşımız çuvalı kanalizasyona atıyor. Nasıl beceriyor da atıyor? Onu anlayamıyorum. Tabi önce biz kendi ayıbımızı, kendi inşaat yaparken ki oralara kaçırdığımız harçları, tozu toprağı temizleyebiliriz de vatandaş da eğer akla gelmedik bir hayvan ölüsünü kanalizasyon içine atabiliyor. Nasıl atıyor? Onu da anlamış değiliz. Bunlardan da kurtulursa evet dediğimiz noktaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR, BU BİR ALAADDİN YILMAZ ÇALIŞMASI DEĞİLDİR”

Başkan Yılmaz; “Bolu halkının yaşayabileceği en modern kenti oluşturmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz” diyerek şu şekilde devam etti: “Bu yılsonu itibariyle Bolu gelişmiş bir Avrupa ülkesindeki alt yapı problemi neyse o noktaya gelecek. Bundan sonra bir daha kazma yeniden yapma Bolu’da olmayacak. İşte bir şehri bu noktaya getirmenin hazzını ve mutluluğunu ekibimizle beraber yaşıyoruz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu bir Alaaddin Yılmaz çalışması değildir. İşçisinden, memurundan, mühendisinden Başkan yardımcılarına kadar komple bir belediye çalışmalarıdır. Allaha binlerce şükür ki; Bolu halkı da bu konudaki desteği bize sonuna kadar vermiştir. Bizde Bolu halkının yaşayabileceği en modern kenti oluşturmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Eksiklerimiz konusunda uyarmanızı ve akla ihtiyacımız olduğunda herkesin aklının doğru aklı kullanmak için güç sarf edeceğimizi de ifade ediyorum.”

Editör: TE Bilisim