BAİBÜ, geçtiğimiz haftalarda “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” yarışması düzenleneceği duyurmuştu. 7 Temmuz olan başvuru süresi, 12 Temmuz’a uzatıldı. 

HABER MERKEZİ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” adıyla yarışma düzenleniyor.

Yarışmanın amacı; darbelerin millî iradeye olan baskısını, zararını vurgulayarak halkın bu darbe girişimlerine karşı haklı direnişini göstermek ve millî duyguların kâğıda aktarılması konusunda cesaret kazandırmak. Öte yandan teknolojik gelişmeler ışığında unutulmaya yüz tutan mektuplaşma geleneğinin yeniden hatırlatılarak millî ve manevî değerleri güçlendirmek, bu değerlerin bireysel ve toplumsal hayattaki önemine dikkat çekmek, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurabilmek olarak açıklandı.

BAİBÜ’den yapılan açıklamada, “15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yazıyoruz” sloganıyla gerçekleştireceğimiz “15 Temmuz Şehitlerine ve Gazilerine Mektup” yarışmasına tüm öğrencilerimizin mektuplarını bekliyoruz. Yazacağınız mektupları çevrimiçi ortamda 12 Temmuz 2023 tarihi mesai bitimine kadar “[email protected]” e-posta adresine gönderebilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

BAŞVURU TARİHLERİ

Yarışma başvuru ve değerlendirme tarihleri;

• Başvuru tarihleri: 19 Haziran 2023 – 12 Temmuz 2023
• Değerlendirme tarihleri: 12 Temmuz 2023 – 13 Temmuz 2023
• Dereceye girenlerin duyurulması: 14 Temmuz 2023

Yarışmada dereceye giren ilk 3 mektup yazarına plaket takdimi yapılacak.

KATILIM ŞARTLARI AÇIKLANDI
• Yarışmaya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde öğrenim görmekte olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilecek. 
• Etkinliğe katılım ücretsiz olup, başvurular gönüllük esasına göre alınacak. 
• Yarışmacılar sadece bir eserle başvurularını yapabilecekler. 
• Yarışmaya katılacak mektuplar daha önce basılmamış ve ödül almamış olmalı. 
• Yarışmaya gönderilecek mektuplar; Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’na ya da Kubbealtı Lugatı imlâ teâmüllerine uygun şekilde, A4 kâğıt boyutu ebadında, Times New Roman karakteriyle 12 punto büyüklüğünde, sayfa kenar boşlukları her yandan 2,5 cm boşluk, her satır arası 1,5 nk, en az 350 kelime en fazla 700 kelime olacak şekilde Word formatında hazırlanıp dijital ortamda ve EK-1 Başvuru Formu ve Taahhütnamesi ile [email protected] adresine elektronik ortama iletilecektir.   
• Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacak. 
• Eserde yazarın kişisel bilgileri yer almayıp, kişi bilgisi yerine rumuz kullanılacaktır. Rumuz bilgisi mektubun ilk sayfasının sol üst köşesinde yer alacak. 
• Yarışmaya gönderilen mektupların hukukî ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin mektubun telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda mektup sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
• Yarışma kapsamında yazılan mektupların alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışma veya herhangi bir yayın gurubuna gönderildiği tespit edilmesi durumunda eserler, 5/12/1951 tarih ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince komisyon üyeleri tarafından iptal edilir.
• Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, ödül alan ve almayan tüm mektupların afiş, katalog, broşür, kitap/kitapçık vb. her türlü materyalde kullanılması konusunda yetkili olacak ve bu eserlerin 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına ticarî kazanç elde etmemek koşuluyla sahip olacak. 
• Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışma veya herhangi bir yayın grubuna gönderildiği tespit edilen eserler ödül kazanmış olsalar bile dereceleri iptal edilecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecek. 

• Mektuplarda; Türkiye Cumhuriyeti Devleti yöneticilerine hakaret ve alay konuları içeren, ırkçı söylemlere, müstehcen bir söze, siyasi içerik ve siyasi eleştiriye (herhangi bir parti lehinde veya aleyhinde), herhangi bir kişi, makam ya da markayı övüp/eleştirmeye, reklama, ahlaki değerlere uygun olmayan, maddî ve manevî duygulara olumsuz bir biçimde atıfta bulunan ifadelere yer verilemez. 
• Başvurusunu tamamlayan her katılımcı yarışmanın şartlarını kabul etmiş sayılır.
• Bu şartnamenin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütleri gidermeye ve uygulamaya yönelik yeni düzenlemeler çıkarmaya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü yetkili.

Editör: Ebru Buket EKE