Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu, Yönetim Kurulu ve Öğrenci Topluluklarına dönük, Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ Senato Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Kamil Gürel, Genel Sekreter İhsan Ağcan, BATIKAF Yöneticisi Doç. Dr. Murat Tarhan, Fakülte ve Yüksekokul Yöneticileri, Kariyer Koordinatörleri, Daire Başkanları ve Öğrenci Topluluk Başkanları katıldı.

“BATIKAF ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. BATIKAF’ın 17 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştiğini, Üniversitemize, öğrencilerimize ve iş dünyamıza katacağı katkıların önemine değinen Alişarlı, öğrenci ve mezunlarımızın katılmasının kariyerleri için önemli fırsatlar sunacağını vurguladı. Fuardaki etkinliklerin, öğrencilerin geleceğe dair düşüncelerini ve planlarını yönlendirmede katkıda bulunacağını ifade eden Alişarlı, Topluluk Başkanları nezdinde tüm öğrencileri fuara davet etti.

TARHAN, YETENEK KAPISINA ÜYE OLMAYA DAVET ETTİ

Sözlerine tüm katılımcılara teşekkür ederek başlayan BATIKAF Yöneticisi Doç. Dr. Murat Tarhan, Kariyer Merkezi’nin amaçlarına yönelik açıklamalar yaptı. Öğrencilerin kendilerine uygun işi bulabilmeleri ve işverenlerin kendilerine uygun personeli bulabilmeleri için kurulan www.yetenekkapisi.org uygulamasının dünyada sadece 3 örneğinin bulunduğunu ve ülkemiz uygulamasının diğer 2 uygulamadan daha başarılı olduğunu belirten Tarhan tüm öğrencileri bu uygulamaya üye olmaya davet etti.

“ETKİNLİK ÖĞRENCİLERE FAYDA SAĞLAYACAK”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) himayesinde olan uygulamanın iş ve staj bulma konusunda kolaylıklar sağladığını söyleyen Tarhan, öğrencilerin katıldığı her etkinliğe katılımında o öğrenciye belirli bir puan verildiğini ve puanı daha yüksek olan öğrencilerin uygulama tarafından öne çıkarıldığını vurguladı. BATIKAF’a 300’den fazla ulusal ve uluslararası firmanın katılacağını ve fuarda 130 kadar etkinliğin yanı sıra alanlarında uzman 200 kadar panelistin olacağına değinen Tarhan, bu etkinlik ve panellerin öğrencilere sağlayacağı faydalardan bahsetti.

Fuarla ilgili tüm bilgilerin batikaf.ibu.edu.tr internet sitesinde yer aldığını söyleyen Tarhan, fuara katılmak isteyen öğrencilerin önce https://www.yetenekkapisi.org/ sitesine üye olmalarını üye olduktan sonra BATİKAF’a ve fuarda katılacakları her etkinlik için ayrı ayrı karekod almaları gerektiğinin altını çizdi. Üye olma esnasında sorun yaşanması halinde [email protected] adresine sorunla ilgili olarak gönderi atılmasını isteyen Tarhan, kariyer merkezi danışmanlarının da her türlü sorunla ilgili olarak öğrencilere yardımcı olacağını ifade ederek sözlerini bitirdi.

Bilgilendirme toplantısı soru cevap kısmı ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim