Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bayram sofralarının vazgeçilmezi börek siparişlerinde yoğunluk yaşanıyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan börek siparişlerinde yoğunluğun geçen bayrama kıyasla daha fazla olduğunu belirten Selma’nın Börek Evi işletmecisi Selma Şahinoğlu; “En çok kıymalı altüst böreği satılıyor. Son siparişimi ayın 16’sı Cuma gününe kadar alabiliyorum.” dedi.

Haber: Tuğra Gülen

Büyük Cami Mahallesi Parti Sokakta bulunan Selma’nın Börek Evi işletmecisi Selma Şahinoğlu, en çok alt üst böreğinin tercih edildiğini belirterek satışlarının geçen seneye göre daha iyi olduğuna dikkat çekti. Ayrıca börek yapımında katı yağ yerine tereyağı kullanıldığının altını çizen Şahinoğlu, ürünlerinin el emeği olduğuna dikkat çekti.

“SATIŞ PATLAMASI YAŞIYORUM”

Bu sene insanların içinin rahatlamasıyla satışların arttığını belirten Şahinoğlu; “Kıymalı altüst böreği yapıyorum, peynirli tereyağlı su böreği yapıyorum. Şu an için. Satışlar çok iyi, şu anda baya yüksek. Artık insanların da biraz daha içleri rahat. Pandemiden dolayı çekingenlik vardı. Ama bu bayram bayağı bir satış patlaması yaşıyorum.” dedi.

SON SİPARİŞ CUMA GÜNÜ

Yoğunluktan dolayı Cuma günü son siparişi alacağının altını çizen Şahinoğlu; “En çok kıymalı altüst böreği satılıyor. Su böreğine de ilgi var ama dediğim gibi kıymalı altüst böreğim daha çok beğeniliyor. Son siparişimi ayın 16’sı Cuma gününe kadar alabiliyorum. Zaten sosyal medya hesaplarımda da paylaştım. Cuma gününe kadar alabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

“KATI YAĞ KESİNLİKLE YOK”

Ürünlerinde sıvı yağ ve tereyağı kullandığını söyleyen Şahinoğlu; “Katı yağ kesinlikle yok. Böreklerimde, kurabiyelerimde, tatlı çeşitlerim de tereyağı, sıvı yağ kullanıyorum. Onun haricinde katı yağ kesinlikle yok. Tatlılarımızın şerbetlerinde glikoz kesinlikle yok. Bizim burada her şey ev usulü. Hani annelerimizin, anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı gibi ev usulü. Onun haricinde başka bir ürün kullanmıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim