TB2L Final grubu 10. haftasında Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı, Finalspor'u 94-73 skorla mağlup ederek rakibinin 5 maçlık galibiyet serisine noktayı koydu. Karşılaşmada ikinci periyodun bitimine 03:34 kala hakemlerin anlamsız tepkisi ve sahayı terk etmeleri üzerine karşılaşma 28 dakika duraksadı. Karşılaşmada Faik Can Nurkan 22 sayı 9 asistle galibiyette en önemli rolü oynarken Hakan Şanlı ise 6/6 üç sayılık isabetle 19 sayı kaydetti.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı final gurubu 10.hafta karşılaşmasından galibiyetle ayrıldı. Seyircisi önünde Bursa temsilcisi Final Spor’u ağırlayan Boluspor, karşılaşmadan 21 sayılık farkla 94 – 73 galip ayrıldı. Aldığı galibiyetle 4.sıradaki yerini koruyan Boluspor bir üst lig şansını sürdürdü. Karşılaşmanın ikinci periyodunda hakemlerin verdiği karara tribünden gelen itirazların ardından hakem odasına gitmesi ve karşılaşmanın 28 dakika sonra tekrar başlaması ise iki takımdan da tepkiyle karşılandı.

Karşılaşmaya Boluspor Faik Can Nurkan, Erhan Kocamış, Burak Can Dilmaç, Samet Demirok ve Metehan Deniz ilk beşi ile başlarken Finalspor ise Cahit Turan, Oğulcan Sevim, Doğancan Tokmak, Polat Kocaoğlu ve Alparslan Uruk ilk beşi ile başladı. karşılaşmada periyotlara göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Oğulcan Sevim ile karşılaşmaya iyi başlayan Finalspor, ilk iki dakikayı 9-2 önde tamamlayarak Boluspor'a erken bir mola aldırdı. Moladan Faik Can Nurkan ve Deniz ikilisiyle hücumda etkili dönen Boluspor 3 dakika içerisinde skoru 8 – 11e getirdi ve ilk beş dakika bu skorla geçildi. Periyodun bitimine üç dakika kala skora eşitlik getirdi (16-16). Son dakikanın içerisine girilirken Hakan Şanlının elinden gelen üç sayılık isabetle Boluspor 23 – 21 üstünlüğü ele aldı. Kalan dakikaların da dengede geçtiği ilk çeyrek 23-23 eşitlikle tamamlandı. Bu periyotta Final Spordan Oğulcan Sevim 10 sayıyla çift hanelere çıkan ilk isim oldu.

İkinci periyotta istediği gibi bir başlangıç yapamayan Boluspor ilk dakika içerisinde 23 – 27 geri düştü. Periyodun ilk dakikasından sonra iyi bir ritim yakalayan Boluspor 10-0 seriyle skoru 33-27 getirdi. Periyodun bitimine beş dakika kala üstünlüğünü sürdüren Boluspor skoru 36 – 30a getirdi. Bitime 03:34 kala tribünün hakemin kararına itiraz etmesinin üzerine hakemler sahayı terk etti ve karşılaşma yaklaşık 28 dakika sonra tekrar başladı. Üç sayı çizgisinden bu dakikalarda yüzdeli oynayan Boluspor, kaydettiği arka arkaya üçlüklerle farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 47-36ya getirdi. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Boluspor ilk devreyi 52 – 36 önde tamamladı. Bu periyotta Boluspor’dan Faik Can Nurkan 10 sayıyla çift hanelere çıkan isim oldu.

Üçüncü çeyrekte üç sayı çizgisinden yüzdeli oyununa devam eden Boluspor  ilk beş dakikayı 24 sayı farkla 65 – 41 önde geçti. Bu bölümde bulduğu sayılarla Boluspor kaptanı Erhan Kocamış 11 sayıya ulaşarak takımında çift hanelere yükselen ikinci oyuncu oldu. Final Spor boyalı alandan da üst üste boş dönmesiyle farkın açılmasına önleyemedi ve üçüncü çeyrek 74-51 Boluspor'un üstünlüğüyle tamamlandı. Bu periyotta Boluspor’dan Hakan Şanlı ve Metehan Deniz’de 10arf sayıyla çift hanelere yükselen diğer oyuncular oldu.

Son çeyrek karşılıklı basketlelerle dengede geçse de farkın yüksek olması sebebiyle Finalspor rakibini yakalayamadı. Periyodun ilk beş dakikasını Boluspor 88 – 65 üstün geçti. Maçın kalan dakikalarında da Bolusdpor etkisini sürdürdü ve karşılaşmayı Boluspor 94-73 skorla kazanarak 5. galibiyeti elde etti.

Karşılaşmayı Boluspor'da  Faik Can Nurkan 22 sayı 9 asist, Hakan Şanı 19 sayı (6/6 üç sayı isabeti) 5 ribaund, Arif Erhan Kocamış 11 sayı 8 asistle tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadılar. Finalspor da ise Alparslan Uruk 17 sayı 6 ribaund, Cahit Turan 11 sayı, Oğulcan Sevim 10 sayı 8 asistle karşılaşmayı tamamladılar.

Oynanan karşılaşma sonucunda Boluspor 5. Galibiyetine ulaşarak 4.sıradaki yerini korumaya devam etti. Bolusporun 11. Hafta karşılaşmasını ise gurupta tek galibiyeti olan Gemlik deplasmanında oynayacak. Karşılaşma 6 Haziran Çarşamba günü 18:00’da oynanacak.

 

Editör: TE Bilisim