Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek gece olan Kadir Gecesi bugün idrak edilecek.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Mübarek Ramazan ayının sonuna yavaş yavaş geliyoruz. Ramazan ayının en önemli gecesi elbette Kadir Gecesi…  “Bin aydan daha hayırlı” olarak kabul edilen Kadir Gecesi ayrıca Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek gece olarak yer alıyor. En ağır hastaların bile şifa bulduğu, bereket ile zenginleşen bir gece Kadir Gecesi…

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur’an’ı indirmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gece özel bir anlam taşıyor. Kadr Sûresinde bildirildiğine göre bu gecede Allah’ın izniyle melekler ve Cebrâil yeryüzüne iner ve gece boyunca yeryüzüne barış ve esenlik hâkim olur.

KADİR GECESİ DUASI

Hz. Muhammed “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmeyi tavsiye etmiştir.

Tüm insanlığın kadrini yücelten, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesi dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için insanlara önemli fırsatlar sunmakta. Kadir Gecesi’nin hayrından hepimizin nasiplenmesini, dua ve ibadetlerimizin kabul olmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, mutluluk, huzur ve hayırlarla ulaşmayı diliyoruz.

Editör: TE Bilisim