Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Afganistan'da bulunan Türk askerinin varlığına dair; “Türk askeri derhal Türkiye’ye dönmelidir. Bizim askerimiz uyuşturucu baronlarının bekçisi olamaz. Taliban ile görüşmeyi düşünmek “GAFLET”tir. PKK ile aynı masaya oturmaktan farkı yoktur” dedi.

Haber: Aslı Akış

Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla Türkiye gündeminden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kez Afganistan’da görev yapan Türk askerinin bir an önce dönmesi gerektiğini söyleyerek ağır konuştu. Başkan Özcan, sığınmacıların savaş tehdidinden dolayı kendi ülkelerinde kalmadığına da işaret ederek, iktidara be muhalefete çağrıda bulunarak; “Sığınmacılara asla vatandaşlık verilmeyeceğini DERHAL açıklamalıdır” diye net konuştu.

ABD'nin Afganistan çekilme kararı, NATO'nun da destek misyonunu çekmesi sonrası oradaki Türk askerinin varlığı gündemde. Hukuki olarak iki tezkere ışığında Türk askeri Afganistan'a gitmişti. Yeni bir tezkerenin gündeme gelip gelmeyeceği ya da Libya'da olduğu gibi ikili askeri bir anlaşmayla mı hareket edileceği henüz net değil.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Yeni bir tezkere gerekir mi?” sorusuna; “Gerekir. Gerekirse TBMM olağanüstü toplantıya çağırılır. Bu konuda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor, hazırlıklarını yapıyor" ifadeleriyle yanıt verdi.

“TÜRK ASKERİ DERHAL TÜRKİYE’YE DÖNMELİDİR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulunarak, Türk askerinin derhâl Türkiye’ye dönmesi çağrısı yaptı. Özcan; “ “Afganistan ile ilgili tezkere TBMM’de uzatılmamalıdır. Türk askeri derhal Türkiye’ye dönmelidir. Bizim askerimiz uyuşturucu baronlarının bekçisi olamaz. Taliban ile görüşmeyi düşünmek “GAFLET”tir. PKK ile aynı masaya oturmaktan farkı yoktur” ifadelerine yer verdi.

“SIĞINMACILARA ASLA VATANDAŞLIK VERİLMEYECEĞİNİ DERHAL AÇIKLAMALIDIR”   

Başkan Özcan, iktidar ve muhalefete seslenerek; “Geldiğimiz noktada; sığınmaların çoğu, ülkemizde kendi ülkelerindeki savaş tehditinden dolayı kalmıyor. TC vatandaşlığı bekliyor. İktidar ve muhalefet yetkilileri, sığınmacılara asla vatandaşlık verilmeyeceğini DERHAL açıklamalıdır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim