Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Karadeniz Bölgesi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Samsun’da gerçekleştirildi. Samsun’daki toplantıya Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları’nda katılım sağlayarak ilimizi temsil etti.

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Bölge Toplantılarının Karadeniz etabı da tamamlandı. Genel Merkez tarafından organize edilen Bölge Toplantıları Ege, Marmara Bölgesi’nden sonra Karadeniz Bölgesi’nde de düzenlenmiş oldu. Karadeniz Bölgesi İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Amasya, Tokat, Çorum, Bayburt, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Artvin İl başkanları ve Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantı da ilimizi temsil eden Bolu İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu üyeleri Samsun’daki toplantıya katılım sağladı.

“Bölge toplantımız çok verimli geçti”

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ; “Toplantımız 6 saat sürdü. 15 Yürütme Kurulu üyemiz ile katılım sağladık. Toplantımızda genel ağırlık gündem maddesi İlimizde yaşanılan sıkıntılar ve kongreler idi. Toplantımıza Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Sn. Ahmet Büyükgümüş başkanlık yaptı. Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerimizde kendi birimleriyle toplantı düzenlediler. Toplantımızda birimlerin çalışma yapısı, bundan sonra süreç hakkında yapılması gerekenler ve 2023 vizyon programlarımızı belirlediler. Bolu’da ses getirecek, gençleri etkileyecek düzeyde programlar yapmaya devam edeceğiz. Bolu’da toplamda 33 Bin, Üniversite ile 69 Bin genç nüfus var. Bizim için gençlik önemli. Gençlerin ilgisini çekmek ve gençlere yönelik programlar yapmak bizlerin asli görevidir.

“AK Parti Gençlik Kolları dünyanın en büyük siyasi gençlik yapılanmasıdır”

‘’Bolu’da 3.842 genç üyemiz var. Türkiye’de 1 Milyon 200 Bine yakın genç üyeye sahibiz. Azımsanacak bir sayı değil. Çünkü Ana muhalefet partisinin toplam üye sayısı bizim genç üye sayımıza yakın değil. Bu da demek oluyor ki Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük sivil toplum gençlik yapılanması. Böylesine yüksek üye sayısı bu partinin vizyon partisi olduğunu göstermektedir. Toplantımızda yapılan istişare ve değerlendirmelerin, alınan kararların teşkilatlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

“Kongreler teşkilatlarda yenilenme, tazelenmeyi getirir”

Beldelerimizde atama süreçlerine başlayacağız. Çünkü 5.000 nüfusun altındaki beldelerde atama yapacağız. Gençlik Kolları İlçe Başkanlıklarında ise; Ana kademe İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve İlçe kadın kolları başkanlarımız ile görüşmeler yaparak isimleri ortak bir havuzda birleştireceğiz ve davamızı en iyi temsil edecek vizyon sahibi kişiler ile kongrelere gideceğiz. Gençlik Kolları İl Başkanlığında ise; aday olmak isteyen başkan adaylarımız olabilir. Bu konu ile bir basın açıklaması ilerleyen günlerde yapacağız. Önemli olan teşkilatımıza ve dava sahibi bilincine sahip isimlerin bu görevlerde yer alması. Bizler, kimseye engel olmayız. Her T.C vatandaşı bu görevlere aday olabilir. Hakkımızda her şeyin hayırlı olmasını ve Karadeniz Bölgesi İstişare ve değerlendirme toplantımızın da teşkilatlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim