1989 yılından 2014 yılına kadar Bolu Belediye Başkanların yaptığı icraatların anlatıldığı kitap Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın makamında düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın göreve başladığı 2004 yılından bu yana düzenli olarak çıkan ve Türkiye çapında büyük beğeni toplayan “Kültür Yayınları” kapsamında, okuyucuya ulaşan 55’inci eser, “Son Çeyrek Yüzyılda İcraatlarıyla Bolu Belediyesi” kitabı oldu. 1989 -2014 yılları arasında Belediye Başkanlarının yaptığı icraatların anlatıldığı kitabın tanıtımı, Bolu Belediyesi başkanlık makamında, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, 1989-1999 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Necdet Gören ve 1999-2004 yılları arasında Demokratik Sol Partiden Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Ceylan’ın katılımı ile gerçekleşti.

“KALICI ŞEYLER YAPTIĞIMIZIN BİR BELGESİ BU KİTAP”

Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi;

“Belediyecilik hizmet sektörüdür. Değişik siyasi partilerden seçilirsiniz ama bir şehre hizmet edersiniz, şehrin geleceğini tahin etmeye çalışırsınız. Birikimleriniz ve imkânlarınız ölçüsünde icraat yaparsınız. En zor, sorunlu, şerefli hangi siyaset görevi var derseniz, ben belediye başkanlığı derim. Çünkü Belediye Başkanları 63 yılında çıkan kanun gereği hem belediyenin başkanıdır hem belediye meclisinin başkanıdır hem de encümenin başkanıdır. Bu kadar başkanlık sistemi yetkilerine haiz olan şu an son yetkilere rağmen Cumhurbaşkanımız da bile yoktur. Belediye Başkanı kendi ekibi ve kendi birikimi ile istişare edip yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Kimseden de izin alma problemi yoktur. Siz bakan bile olsanız bazı projeleri Başbakanlığa, Başbakan bile olsanız bazı projeleri Cumhurbaşkanı ile istişare etmek zorundasınız. Onun için böyle bir şerefli görevi kitabımızda da belirttiği gibi son çeyrek asırda yürütmüş olan çok değerli Belediye Başkanlarımızın, belediyecilikle ilgili çalışmalarını içeren bir kitabı hayata geçirdik. Bundan sonraki belediyecilik hizmetleri tamamen bellek içinde olacak. Çünkü artık teknolojinin artması gibi Belediyenin de imkânlarının artmasıyla şu an her şey kayıt altındadır. İnşallah bu yapıcı ekip olarak Bolu’da kalıcı şeyler yaptığımızın bir belgesi olarak bu kitap kalıyor. Eksiklikleri, abartılı, tenkit edilecek tarafları vardır ama netice olarak bir belgedir. Böyle bir çalışmayı bitirip gün yüzüne çıkartan Hüseyin Bey kardeşime ve işin destek kısmını yürüten Belediye Başkan Yardımcım Emine Davarcıoğlu’na teşekkür ediyorum. Böyle bir kitabın tanıtımında bizleri yalnız bırakmayan Yüksel Başkanıma ve Necdet Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GELECEK NESİLLERE BİR HATIRA KALACAKTIR”

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından açıklama yapan Yüksel Ceylan; “Biraz önce başkanımızın da belirttiği gibi Belediye halka hizmet yapan bir kamu kuruluşudur. Bu kamu kuruluşunda kişiler gider ama tüzel kişiliği devam eder. Bu kitapta da Bolu Belediyesinin son 25 yıllık çalışmaları kaleme alınmış, fotoğraflandırılmış ve gelecek nesillere bir hatıra, anı olarak kalacaktır. Ben bu konuda emeği geçen Hüseyin Bey, Emine Hanıma, Sayın Başkanımıza ve diğer bu konuda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizde çocuklarımıza bir anı olarak bu kitabı götüreceğiz” diye konuştu.

“GENİŞ HALK KİTLELERİNİN BEĞENİSİNİ KAZANMAKTIR ÖNEMLİ OLAN”

Basın toplantısında son olarak konuşan Necdet Gören ise; “ Böyle bir çalışma, hazırlık için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediye hizmeti bitmez. Belediye hizmetini bitirecek hiç kimse bugüne kadar anasının karnından doğmamıştır.  Dolayısıyla hizmetler devam eder. Vatandaşın hoşuna giden, beğenisini alan hizmet için her zaman Belediye Başkanına teşekkür etmişimdir. Önemli olan geniş halk kitlerinin beğenisini kazanmaktır. Bugüne kadar yapılan ortadır. Bundan sonra yapılacak için, görevde olanların ve göreve gelecek olanlara başarı diliyorum” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kitap tanıtımı sonrasında kendisinden önceki Başkanlar Necdet Gören ve Yüksel Ceylan’a Bolu’ya yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim