Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileri açık havada tütün kullanımını engellemek amacıyla “Tütün ve Çevre Sağlığı” projesi kapsamında parklara uyarıcı tabelalar astı.

Haber: Aslı Akış

Bolu’nun en büyük parkı olan Atatürk Orman Parkı’nda tütün kullanımını engellemek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri ve Bolu Belediyesi işbirliğine giderek, parklarda uyarıcı tabela uygulamasına gitti.

BAİBÜ’lü gençler, halk sağlığı dersi kapsamında, topluca Atatürk Orman Parkı’na gelerek, kendilerine eşlik eden belediye yetkilileriyle birlikte birçok noktaya uyarıcı tabelalar astılar.

Üzerinde “Bu Alanda Sigara İçmeyerek Bizleri Düşündüğünüz İçin Teşekkür Ederiz” yazılı tabelalar vatandaşlardan da büyük destek gördü.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Parkalarda tütüne karşı farkındalık oluşturan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileri yaptıkları açıklamada; “Bizler, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileriyiz. Halk Sağlığı dersi kapsamında farkındalık oluşturmak için bu seneki konumuz  “Tütün ve Çevre Sağlığı”. Çocuklarda tütünden çok etkilendiği için bu proje kapsamında Bolu’daki parklarımızda farkındalık levhasını dikmeyi amaçladık ve bu yönde çalışmalara başladık. Belediye başkan yardımcımız Rasim Bey’in de yardımı ile 3 adet levha yaptırdık. Bunları Karaçayır ve Bolu Atatürk Orman parkında diktireceğiz.” şeklinde konuştular.

Parkta spor yapan veya aileleriyle vakit geçiren birçok vatandaş, BAİBÜ’lü öğrencileri ve Bolu Belediyesi’ni anlamlı farkındalık projesinden dolayı kutladı.

Editör: TE Bilisim