Bolu Belediyesi tarafından hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmek amacıyla “Kardeşlik Köprüsü” hayata geçirildi. Başkan Özcan,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Fitremi, zekâtımı gerçek yoksula ulaştırmak istiyorum ama gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmekte zorlanıyorum. Yardımım doğru kişiye ulaşsın” diyen hayırseverler var. Biz, gerçek ihtiyaç sahipleriyle hayırseverlerin arasında köprü olmaya talibiz” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı basın toplantısında, koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların artmasıyla birlikte, Ramazan ayı boyunca zekatını ve fitresini vermek isteyen hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerini doğrudan buluşturacak olan “Kardeşlik Köprüsü” projesinin hayata geçirildiğini duyurdu.

Başkan Özcan, Bolu’daki ihtiyaç sahiplerinin %99’unu tespit ettiklerini ifade ederek, Ramazan ayı boyunca zekat ve fitresini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlar için Bolu Belediyesi’nin köprü olacağını söyledi.

“BOLU TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ÇOK ALTINDA”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da, koronavirüs salgınının yayılma hızının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade ederek, “Koronavirüs sürecinin başında Bolu’da, “İyilik virüsten daha hızlı yayılacak” demiştik. Çok şükür, bu güne kadar bu konuda haklı çıktık. Bolu’da, koronavirüsün yayılma hızı, Türkiye ortalamasının çok çok altında. İyileşen hasta sayısı bakımından oldukça iyi durumdayız. Hem valiliğimizin hem de belediyemizin aldığı tedbirlerin de bunda çok büyük katkısı var diye düşünüyorum. Özellikle sosyal yardımların yapılması, vatandaşa ulaştırılması ve virüsle mücadelede şuana kadarki başarımızda basının da çok büyük rolü olduğunu düşünüyorum.

“GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE HAYIRSEVERLERİN ARASINDA KÖPRÜ OLMAYA TALİBİZ”

Bayramdan sonra “kısmi normalleşme” konuşuluyor. 11 Mayıs’tan sonra normalleşme adına bazı adımlar atılacağı söyleniyor ama geçen yıl bu zamanlar gibi bir normalleşme olmayacak. Eski hayatımıza dönmemiz aylar alacak. Bu süre içerisinde gerçekten işinden olan, hiçbir geliri olmayan, evine ekmek götüremeyecek durumda olan vatandaşlarımızın sayısı da arttı. Dolayısıyla, biz şuanda mübarek ramazan ayındayız. Zekat ve fitrelerimizi verdiğimiz aydayız” diye konuştu.

“BOLU’DAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN %99’UNU BİLİYORUZ”

Başkan Özcan, ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturacak olan “Kardeşik Köprüsü” projesi hakkında bilgiler verdi:

“Ramazan ayının sonuna kadar bir “Kardeşlik Köprüsü” kurmak istiyoruz. Kardeşlik Köprüsü’nün esası şu olacak: Bolu Belediyesi olarak Bolu’daki, tüm yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin %99’unu tanıyoruz, biliyoruz. Hangisinin ne durumda olduğunu biliyoruz. Kimin hangi kurumlardan yardım aldığını, yardım alamayanların tamamını biliyoruz. Elimizde bunların verileri var. Öncelik sırasında göre de hazırladık.

“YARDIMIM GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞSIN DİYENLER VAR”

Bir de Bolu’da, “ben fitremi, zekâtımı gerçek yoksula ulaştırmak istiyorum ama gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmekte zorlanıyorum. Yardımım doğru kişiye ulaşsın” diyen hayırseverler var. İşte bu Kardeşlik Köprüsü’nü bu yüzden inşa etmek istedik. Burada amacımız, zekâtını ve fitresini gerçek yoksula ulaştırmak isteyen vatandaşımıza doğrudan özel kalem telefon numaramızı veriyoruz; 210 10 75’i arayacak ve “ben zekâtımı veya fitremi vermek istiyorum”, biz de diyeceğiz ki “ihtiyaç sahibi olan şu ya da şu kişiler var” iletişim bilgilerini vereceğiz ve ikisinin temas kurmasını sağlayacağız. Bu kapsamda, binlerce hayırsever ile binlerce muhtaç ailenin bir araya gelmesiyle bu zor günlerde Kardeşlik Köprüsü’nün kurulacağını düşünüyorum. Bu anlamda, zekâtını ve fitresini gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız lütfen bize müracaat etsinler. Biz, gerçek ihtiyaç sahipleriyle hayırseverlerin arasında köprü olmaya talibiz. Bütün vatandaşlarımızdan bir duyarlılık bekliyorum.

Seçim öncesinde de bir taahhüdümüz vardı; Kardeş Aile Projesi. Koronavirüs öncesinde düşünmüştük. İhtiyaç sahibi bir aileyle yardımsever bir aileyi bir araya getirmeyi amaç edinmiştik. Bugün buna başlamanın, bu köprüyü kurmanın tam zamanı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim