10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı ve AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Anneler Günü’nü kutladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit

Vali Ümit, Anneler Günü mesajında, şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü olan annelerin her koşulda sevip, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren en değerli varlıklar olduğunu belirterek, "Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Baş tacımız, ilk öğretmenimiz, ilk hamimiz, gücümüz olan annelerimiz, ülkemizden, milletimizden, çocuklarımızdan hayır dualarını eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

 AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, mesajında, annelerin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak gerektiğini vurgulayarak, “İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir. Çocuklarını iyi yetiştiren annelerin içinde yaşadığı toplum ahlak ve medeniyet açısından da kalkınır. Merhametin ve karşılıksız sevginin tükenmez kaynağı olan annelerimiz bıkmadan, usanmadan her anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışıyorlar. Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını seve seve feda eden şehitlerimizin aziz anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yayımladığı mesajda, annelerin ailedeki rolünün önemine değindi. “Annelik sevginin, şefkatin, merhametin, fedakarlığın en güzel ve özel örneğidir. Annelerimiz başımızın tacıdır, bizlerin en değerli varlıklarıdır. Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerine nail olmuş olan ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ ifadesi anneliğin ne kadar ulvi bir anlam taşıdığının en anlamlı özetidir. Nesilleri yetiştirmede kilit rol oynayan annelerimiz, aile birliğinin tesis edilmesini sağlar. Sağlıklı ve mutlu yuvaların en temel anahtarıdır. Evi, yuva yapan annedir; anne evlatlarının en kıymetli sığınağıdır. Büyüklere saygıyı esas alan bir geleneğin mensubu olarak özellikle annelerimizi üzecek, onlara zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmamız gerektiğinin altını bir kere daha çizmek istiyorum. Bilakis onlara hayatımızda ne kadar önemli bir yerde olduğunu hissettirmeli, onları el üstünde tutmalıyız. Şehitlerimizin en kıymetli emanetleri olan şehit annelerimizin başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle yad ediyorum.”

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Anneler Günü mesajında, annelerin kutsal varlıklar olduğunu ifade ederek “Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Türlü fedakarlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Anne, öğretmendir, anne, hayatını çocuklarına adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan dünyanın en kutsal varlığıdır. Ebeveyne saygıyı esas alan, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir geleneğin mensubu olan bizler, annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Karşılıksız tek sevgi, anne sevgisidir. Bu sevgiye layık evlat olabilmek için, annelerimizin kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz. Onlara saygıyı, hürmeti, ilgiyi, yılda bir gün değil, her gün göstermeliyiz. Annemizle geçireceğimiz zamanın sınırlı olduğu bilinci ile üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Anneler günü kutlama mesajında, “  Annelerimiz, sahip olduğumuz tüm değerlerin ilk öğretmeni, hayatımızın her anında yanı başımızda varlıklarıyla hayatımıza anlam katan en büyük hazinemizdir. Onlar erdemli bireyler yetiştirerek, sağlıklı toplumun oluşmasındaki yegâne kahramanlardır. Fedakârlık, sevgi, şefkat ve merhametin timsali olan, başta vatanı için can veren şehitlerimizin kıymetli anneleri ve pandemi mücadelesinde evlatlarından ayrı kalmak zorunda olan sağlıkçı annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin “Anneler Gününü” kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise, annelerin insan hayatındaki önemine işaret etti. Doğanay, “Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve fedakârlığın sembolü annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri hiçbir şeyle doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Nitekim Peygamber Efendimiz, 'Cennet, anaların ayakları altındadır' demek suretiyle cenneti kazanmaya anneyi vesile kılmış, dinimizin kadına ve anneye verdiği değeri göstermiştir. Annelerimizin ne kadar yüksek bir mertebede olduğu belirtilerek, onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir. Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamalı, gönüllerini hoş tutmalı ve hürmette kusur etmemeliyiz. Analık kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve fedakarlığın sembolü annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri hiçbir şeyle doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Çocuklarının ilk yol göstericisi olan annelere, en iyi imkânları sunmak, kendilerini her bakımdan geliştirmeleri için gerekli ortamları hazırlamak, sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmelerini sağlamak, yetiştirecekleri nesillerin mutluluğunun temel şartlarını oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim