(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı, 14 yıl aradan sonra tekrar Atatürk Stadyumunda coşkuyla kutlandı. 15 bin kişinin katıldığı kutlamada 1923 kişiyle Harman Dalı oynandı.

fot galeri gif

Türkiye Cumhuriyet’inin ilanının 100’üncü yılı, Bolu’da büyük coşkuyla kutlandı. 14 yıl sonra ilk kez Bolu Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlamalara katılan 15 bin kişi tüm stadyumu doldurdu. Kutlamaya; Bolu Valisi Erkan Kılıç,  Bolu 2’nci Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MHP Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Duygu dolu anlara sahne olan program Vali Kılıç,  Bolu Belediye Başkanı Özcan, Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çelik’in katılımcıları selamlamasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Vali Erkan Kılıç yaptı.

Kılıç, “İstikbal savaşında atalarımızın kahramanlıklarına ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, bugün de milletimizin iradesini esaret altına almak ve ülkemizi karşılamak isteyenlere karşı en önemli gücümüzdür.  Bizlere ecdadımızdan miras kalan cennet vatanımızın bütünlüğünü korumak, ilimizi ve ülkemizi her anlamda çok daha iyi yerlere getirmek ve Devletimizi ilelebet payidar için çok çalışıp gayret edeceğimize inancım tamdır” dedi.

Konuşmanın sonrasında kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisi yapıldı. Ardından Bolu Mehteran ekibi marşlar söyledi. Kutlama programı ilkokul öğrencisi iki çocuğun zeybek gösterisiyle devam etti.

1923 KİŞİYLE HARMAN DALI

Kutlama programında Cumhuriyet’in 1923 yılında ilan edilmesine özel gösteri hazırlandı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 1923 kişiyle Harman Dalı oynandı. Katılımcıların alkışlarıyla eşlik ettiği Harman Dalı büyük beğeni topladı.

GEÇİŞ TÖRENİN DUYGULANDIRDI

Bolu’da 14 yıl aradan sonra Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlamada okulların, sporcuların ve komandoların geçiş töreni de oldu. Sis bombaları içerisinde yürüyen komandolar, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Tüm stadyum, Türk bayraklarıyla komandoların, okulların ve sporcuların geçişine eşlik etti.

Editör: Ebru Buket EKE