Bolu Emlakçılar Derneği Başkanı Muzaffer Ertekin, kiralık evlerde fahiş fiyatlarla karşılaştıklarına dikkat çekerek, “Ev sıkıntımız zaten mevcuttu, deprem bu sıkıntıları daha da arttırdı” dedi. Ertekin, “Evim Yuvam Olsun” kampanyası için de Bolulu ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’daki kiralık ev fiyatlarındaki artış devam ederken, Bolu Emlakçılar Derneği Başkanı Muzaffer Ertekin, sektörün son durumunu anlattı. Kentteki kiralık ev sıkıntısının arttığını belirten Ertekin, “Depremden önce kiralık ev sıkıntımız zaten mevcuttu. Ama deprem bu sıkıntıları daha da arttırdı. Kiralık ev sıkıntısı daha fazla olmaya başladı” dedi.

“AFAKİ RAKAMLARI SATILIK VE KİRALIKTA ÇOK CİDDİYE ALMIYORUZ”

Fahiş fiyatlarla karşılaştıklarını ancak emlakçılar olarak bu durumlara izin vermemek için değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Ertekin, “Bolu’da satılık evlerin fiyatlarıyla, kiralık evlerin orantılı olarak artışları devam ediyor. Kiralık ev sorunu ciddi derecede var. Çok aşırı fiyat isteyen ev sahiplerinin, bizim de kendimize ekspertiz değerlerimiz var. Afaki rakamları satılık ve kiralıkta çok ciddiye almıyoruz. Bizim aklımıza yatacak kiralarda, makul fiyatlarda olduğu zaman biz de bunları değerlendiriyoruz. Üyelerimizle paylaşıyoruz. Üyelerimizin de her biri ekspertiz bilgisine sahip” diye konuştu.

“BÖLGELERDE AŞAĞI YUKARI FİYAT ORANLARI BELLİ”

Bolu’da kiralık ev fiyatlarının bölgelere göre değiştiğini aktaran Ertekin, “Bolu’daki bölgelerde aşağı yukarı fiyat oranları belli. Bunları organize ederek kiraya vermeye, satmaya çalışıyoruz. 2+1 daireler ortalama 3 bin, 4 bin Lira bandında. 3+1 daireler 4 bin, 6 bin bandında. Bazı elit bölgelerde; Alpağut, Kılıçarslan bölgelerinde 6 bin liranın üstü rakamlarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

“EV SAHİPLERİMİZİ DE KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ”

Ertekin, Evim Yuvam Olsun kampanyası için de Bolulu vatandaşlara çağrıda bulunarak, destek istedi:

“Bolu Valiliğimizin koordinesinde Evim Yuvan Olsun kampanyasına Ticaret İl Müdürlüğümüzle birlikte Bolu Emlakçılar Derneği olarak biz de katıldık. Bu kampanyaya tüm Bolu halkını davet ediyoruz. Evi boş olan yada kiracısı çıkacak olan ev sahiplerimizi de kampanyaya davet ediyoruz. Afaki rakam istememelerini, afet bölgesinden gelen depremzedelere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim