Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığının 'Geleceğe Nefes' sloganıyla başlattığı 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında, Bolu'da 26 bin 300 fidan toprakla buluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Bolu’da 7 farklı noktada toplam 26.300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. 2021 yılı içerisinde 350 bin fidan dikimi hedeflenmektedir.

İlimiz Dörtdivan ilçesinde 2020 Yılında çıkan yangın sebebiyle zarar gören 120 Hektarlık alanda 150 Bin fidan toprakla buluşturulması amacıyla düzenlenen törene Bolu Vali Yardımcısı Vekili Nur Halil Özçelik, Dörtdivan Kaymakam Vekili Mustafa Batuhan Alpboğa, Bolu İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite, ortaöğretim öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye'de “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen ve Türkiye'nin her yerinde fidanların toprakla buluşturulduğu kampanya kapsamında;

Bolu’daki fidan dikim etkinliği İlimiz Dörtdivan ilçesinde 27 Eylül 2020 tarihinde yangının çıktığı mevkide büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinlikte konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, etkinlik hakkında bilgiler verdi.

Ağaçlandırmanın önemine değinen Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “Bolu ilimiz Dörtdivan ilçesinde 2020 Yılında yangın nedeniyle zarar gören Ortaköy Mevkiindeyiz. Burada 120 hektarlık alanımıza 140 bin Karaçam, 10 bin adet akasya, fındık, ahlat, kuşburnu gibi fidanlarımızı da dikerek toplam 150 bin fidanla bölgeyi yeniden ormanlaştıracağız. Burada fidan dikmekten öte vatandaşlarımızın çevre ve doğa bilincini oluşturarak gelecek nesillerimize yemyeşil bir ülke bırakabilmek çok önemli bir yatırım olacaktır. Hep birlikte geleceğe nefes, dünyaya nefes olacağız” dedi.

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ‘ün konuşmasının ardından Bolu Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 2020 yılında çıkan yangın sebebiyle zarar gören 120 hektarlık alanda fidan dikimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim