(Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek) - Bolu’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde, 100 dezavantajlı birey, işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudu.

fot galeri gif

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında program düzenlendi. Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Tankçı Kıd. Alb. Cavit Nartop ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program 100 dezavantajlı bireyin işaret dili İstiklal Marşı okumasıyla başladı. Açılış konuşmasını Bolu Valisi Kılıç yaptı.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA AYLIK BAĞLANMAKTADIR”

Dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımlarını arttırmak için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Kılıç, “Engellilerimizin hayatta karşılaşacakları, engelleri bertaraf etmek, kaplayıcı bir toplum oluşturmak hepimizin elindedir. Devletimiz tarafından, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlamak, yaşamlarının her alanında, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda engelli çocuklarımızın eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel kurumların açılmasına destek sağlanmaktadır. Ağır engelli vatandaşlarımızın ikametgâhlarında yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödenmekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlanmaktadır” dedi.

“TEDBİRLERİN ALINMASI İDARECİLER OLARAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR”

Kılıç, altyapı çalışmalarının dezavantajlı bireyler için yürütüldüğünü işaret ederek, “Özel sektörde ve kamu kurumlarında engelli vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamak için özel düzenlemeler yapılmıştır. Devletimiz son yaptığı kamu binalarında ve altyapı çalışmalarında özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler uygulamaya koymuştur. Bunun yanında vatandaşlarımızı engelli durumuna düşürecek nedenleri ve tehditleri ortadan kaldıracak tedbirlerin alınması da idareciler olarak önceliklerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

“KURUMLARIMIZ İLİMİZ AÇISINDAN GURUR KAYNAĞIMIZDIR”

Bolu’da da dezavantajlı bireyler için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kılıç, “İllimizde engelli çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak için açılan resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerimiz ve eğitim kurumlarımız ilimiz açısından gurur kaynağımızdır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz il merkezinde 6, ilçelerimizde 4 rehabilitasyon merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz 3 rehabilitasyon merkeziyle engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmasında önemli bir görev üstlenmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde dezavantajlı bireyler tarafından hazırlanan koro ve tiyatro gösterileri ile zeybek gösterisi sergilendi.

Editör: Servet GÖKÇEK