KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB’in mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı hakkında bilgiler verdi. Usta, kadın, genç ve yeni mezunların istihdamını önceliklendiren KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programının iş gücü piyasasının nitelikli, sürdürülebilir istihdamına katkı sağlayacağını ve KOBİ’ler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelere (MKİ) yönelik istihdama dayalı faizsiz, teminatsız, 2 yıl ertelemeli olarak verilen geri ödemeli desteğinde 4. Dönem başvuruları 10 Ekim 2022 tarihinde tamamlandı.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, başvuru yapan işletmelerin ekim ayı sonuna kadar eleman istihdam etmeleri durumunda bu destekten faydalanabileceğine işaret ederek; “Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek Programı pandemiden etkilenen işletmelere yönelik sene başından bu yana çeşitli dönemlerde başvurularını aldığımız programdı. Başvurular sona erdi. 10 Ekim tarihine kadar başvuru yapan işletmeler Ekim aynın sonuna kadar eleman istihdam etmeleri durumunda yine bu destekten faydalanabilecekler.” dedi.

“DESTEK PROGRAMINDAN 415 İŞLETMEMİZ FAYDALANDI”

Bolu’da kaç esnafın KOSGEB desteklerinden yararlandığı ve toplam hibe miktarıyla ilgili konuşan Abdurrahman Usta, “11 Ekim itibariyle bu destek programından 415 işletmemiz faydalandı. Bu kapsamda 791 kişiyi istihdam etti ve 31 Milyona yakın bir destek ödemesi aldılar. Bizim bu ödemelerimiz taksit taksit olduğu için bir kısmı ilk taksitini aldı. Yani elemanı işe aldıktan sonra o zaman için 100 bin TL’nin 50 bin TL’sini aldı. 6 ay sonra 50 bin TL’sini de alacak vaziyette bir ödeme planımız var. Bu rakam muhtemelen 60 milyona yaklaşacak eğer ikinci 6 ayda da bu istihdamı sağlarlarsa” şeklinde konuştu.

“DESTEKTEN FAYDALANAN İŞLETME SAYILARININ FAZLALIĞI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Özellikle Mikro ve Küçük İşletme Hızlı Destek Programı ile çok ciddi bir ivme yakaladıklarına dikkat çeken Usta; “Geçen seneye göre belki 3-4 kata varan bir artış söz konusu. Tabi daha sene bitmedi, sene bittiği zaman bunlara dönüp bakacağız ama şuan bile bu haliyle bile 3-4 kata varan bir artış var. Bu sevindirici bir gelişme. İnşallah bu destek tutarları, destekten faydalanan işletme sayılarının fazlalığı artarak devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim