(HABER: ASLI AKIŞ) - Bolu’nun Beyaz İnci Yerleşkesinde yaşayan 340 seçmen Ağaççılar Köyü’nden ayrılmak için sandık başına gitti. Gerçekleşen referandumla ‘evet’ ve ‘hayır’ oyu kullanan vatandaşlar belirlenen mahalle statüsüne kavuştu.

Bolu merkeze bağlı Ağaççılar Köyü’nün bir mahallesi olan Beyaz İnci yerleşkesinde ikamet eden bazı vatandaşlar hizmetlerin Bolu Belediyesi tarafından yapılıyor olması ve yerel seçimlerde Merkez ilçe belediye başkanlığı için oy kullanmak istemeleri gerekçesiyle referanduma gitti.

139 seçmen sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında Muhtarın Yerinde kurulan 1001 nolu sandıkta oy kullandı.  

Sandık seçmen listesinde yazılı 561 seçmen sayısının bulunduğu oylamaya katılan 139 seçmenin 135’inin "evet", 4’nün "hayır"  yönünde oy kullandığı referandum tamamlandı.

Merkez ilçe seçim kurulunca yapılan oylama sonucunda Ağaççılar Köyü’nün bir mahallesi olan Beyaz İnci yerleşkesinde ikamet eden bazı vatandaşlar artık ya Kılıçarslan ya da Alpağut Mahallesi seçmeni olacak.

"Süreç tam 2 yıllık"

Gerçekleşen referanduma dair bilgiler veren Ağaççılar Köyü Muhtarı Turan Cebeci, “Beyaz İnci yerleşkesi Ağaççılar Köyü’nün bir mahallesi olduğu bakanlık kararıyla tespit edildi. Bölgeye sandık kuruldu. Vatandaşlarda hizmeti belediyeden aldıkları için belediyeye geçmek istediklerini belittiler. Evet ve hayır şeklinde oylama yapıldı. Evet oyu çıkması durumunda belediye hizmet alanı genişletmiş olacak. Ama hangi mahalleye dahil olur bilemiyorum. Süreç tam 2 yıllık. Köy olarak hizmet veremediğimiz bir bölgeye vatandaş senelerden beri “Biz hizmeti belediyeden alıyoruz, belediye başkanlığında oy kullanamıyoruz”  söyleminde bulunuyor” şeklinde konuştu.

Cebeci, resmi yazışmaların tamamlanması halinde mahalli idareler seçimlerinde de vatandaşların oy kullanabileceğine işaret ederek; “Seçime katılanların yarısında bir fazlası olması gerekiyor. Oylama sonucu inşallah vatana millete hayırlı olur.  31.12.2023 tarihine kadar hudutlar meydana çıkar işlemler tamamlanır resmi yazışmalar biterse 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilecekler” ifadelerine yer verdi.

Editör: Ebru Buket EKE