(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Ülkü Ocakları, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel  Merkezi tarafından geliştirilen “Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim” (UOUZEM) Programı’nın tanıtımını gerçekleşti.

fot galeri gif

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eğitim ile ilgili yaptığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. ÜOUZEM’i gençler için kullanıma açan Ülkü Ocakları, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle öğrenci merkezli, tam öğrenmeye dayalı, bilimsel temelli, inovatif, teknolojik eğitimlerin yer aldığı önemli bir proje geliştirdi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin en büyük dijital eğitim platformu olarak Türk gençliğinin hizmetine sunulan Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi’ni (ÜOUZEM)  Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak ve MHP merkez ilçe başkanı Hakan Aydın’a hediye ederek tanıtımını yaptı.

“TÜRK GENÇLİĞİNE HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının Türk gençliğine hizmet etmeye devam edeceğini belirterek; “Eğitim seviyesinin artması devletlerin gücünü de arttırmış, devletin geleceğe sağlam ve güçlü adımlar atmasındaki en önemli faktör olmuştur. “ Devlet-i Ebed Müddet ” anlayışını temel taşı olarak gören Türkiye’nin en büyük gençlik teşkilatı olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da eğitim konusunda yaptığı çalışmalarla Türk gençliğine hizmet etmeye devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN EĞİTİM, HER YERDE EĞİTİM”

“Gelişen teknolojiyi eğitimle bütünleştirmeyi başaran Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yaptığı çalışmalarla dikkat çekmektedir. Fiziki anlamda eğitim ve sosyal faaliyetlerine devam eden Ülkü Ocakları,  her zaman eğitim, her yerde eğitim anlayışını dijital ortama da taşımıştır. “ÜOUZEM”, “ ODAK 2023” ve “ Türk Büyükleri Okuma Serisi” dijital anlamda yapılan çalışmalar arasındadır. Ar-Ge çalışmaları yapılarak ve büyük emekler harcanarak hayata geçirilen bu projeleri yakından tanıyalım” dedi.

ÜOUZEM NEDİR?

“Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Uzaktan Eğim Merkezi” adı verilen projenin öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamak için geliştirildiğine dikkat çeken Özkalem; “Türkiye’nin en büyük dijital eğitim platformu olan ÜOZEM,  eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkarak öğrenci merkezli, tam öğrenmeye dayalı, bilimsel temelli ve teknolojik eğitimler içerir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, LGS, TYT, YKS sınav ve eğitim içerikleriyle her eğitim kademesine hitap etmektedir. Ders içerikleri tamamen Milli Eğitim’in müfredatına uygun hazırlanmıştır.  Toplamda 150 bin dakikayı aşan eğitim videolarıyla istenilen zamanda istenilen yerde ders çalışmaya fırsat sunmaktadır. Bünyesinde 200 binden fazla soru barındıran, dijital sınıf oluşturmaya fırsat veren ÜOZEM uzman rehberlik sistemi ve veli bilgilendirme özelliği sayesinde akademik gelişimi takip etmekte, yapay zekâ destekli öğrenci karnesi sayesinde kullanıcılara geri dönütler sağlamaktadır. Giriş yapabilmek için gerekli olan Lisans Kodu İl ve İlçe Ülkü Ocaklarından temin edilmektedir.” İfadelerini kullandı.

ODAK 2023 NEDİR?

ODAK 2023 programı hakkında da bilgi veren Özkalem;  “Yapay Zekâ İçeren Dikkat, Odaklanma, Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı” adını verdiğimiz bu projemiz ise başta Türk gençliğinin hizmetine sunulan; kullanıcıların dikkatlerini artırmak, odaklanma becerilerini geliştirmek ve okuma bozukluklarını gidermek amacıyla geliştirilmiş olan bir eğitim programıdır. ODAK 2023 programı kullanıcının mevcut seviyesine odaklanarak kişisel bir çalışma programı belirlemekte ve kişinin gelişimini takip ederek yaş grubu ve beceri seviyesi ne olursa olsun kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmaktadır. Programının hazırlanmasında ve geliştirilmesinde farklı meslek ve uzmanlık gruplarının desteğinden faydalanılmış, program içeriği ise hassas süreç ve yöntemlerin yürütülmesi ile pedagojik gelişimi destekleyici ve mili-manevi değerleri haiz bir muhtevaya kavuşmuştur. ODAK 2023 yazılımı kullanıcılara herhangi bir teknik öğretmemekte, kullanıcıların motor becerilerini geliştirmektedir. Bu nedenle kullanım sonrası elde edilmiş olan becerilerin zamanla kaybolması söz konusu değildir. ODAK 2023 yazılımında; anlayarak okuma hızları, dikkat, odaklanma, okuma hızı gibi tüm ilerlemeler ayrı ayrı kayıt altına alınmakta, grafikler halinde kullanıcıya sunulmaktadır. Tamamen kullanıcıya özel bir eğitim programı sunar. Programa kaydın tek kullanımlık ve kişiye özel bir kod ile gerçekleştirilmesinin ardından, kullanıcının yapacağı ilk çalışma, yapay zekâ tarafından farklı parametrelere göre değerlendirilir ve yalnızca o kullanıcıya özel, kişisel bir çalışma programı oluşturulur. ODAK 2023 programımızın giriş kodu İl ve İlçe Ülkü Ocaklarından, seçkin kitapçılardan ve e-alışveriş sitelerinden temin edilebilmektedir.” Diye konuştu.

TÜRK BÜYÜKLERİ OKUMA SERİSİ NEDİR?

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünden yola çıkıp hazırlanan kitap setini de anlatarak;  “Türk çocukları artık yabancının “MAN”lerini değil, Türk’ün “HAN”larını öğrensin diyerek alanında uzman akademisyenler tarafından oluşturulan kitaplardır. Üç seri halinde çıkarılan kitaplarımızın birinci serisinde: Bilge Tonyukuk, Babür Şah, Tomris Han, Sultan Baybars, Bilge Kağan yer almaktadır. İkinci serisinde Fatih Sultan Mehmet, Tuğrul ve Çağrı Beyler, Hoca Ahmet Yesevi, Sultan Alparslan ve Hete Han, Üçüncü serimizde ise: Mustafa Kemal Atatürk, Tanrının Kırbacı Attila, Oğuz Kağan, Türk destanı Kürşad-1 ve 2 yer almaktadır. Özellikle 7-9 yaş arası çocukların okuma serimizi rahat okuyabilmeleri ve anlayabilmeleri için ses, kelime ve hece sayıları özenle oluşturulmuş, öğrencilerimizin bilişsel gelişim süreçlerine dikkat edilerek hazırlanmıştır. Youtube üzerinden yayın yapan OCAKTV kalında her kitabımızın sesli ve animasyonlu anlatımı mevcuttur. Kitaplarımıza İl ve İlçe Ülkü Ocaklarından, seçkin kitapçılardan ve e-alışveriş sitelerinden ulaşmak mümkündür.

“UNUTULMASIN Kİ HER ÇOCUK BİR GELECEKTİR, HER ÇOCUK TÜRK MİLLETİ’NİN UMUDUDUR”

“Unutulmasın ki her çocuk bir gelecektir, Her çocuk Türk Milleti’nin umududur.” diyerek belirlenen rotamızda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı her daim Türk gençliğine ve Türk Milletine hizmet etmeye devam edecektir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanlığı olarak da genel merkezimizin yaptığı projeleri bizler de her ortamda tanıtmaya çalışarak daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla Genel merkezimizin Türk gençliği için hazırladığı UOUZEM, ODAK 2023, Türk Büyükleri Okuma Serisi Yazılım programlarını MHP İl Başkanımız İlhan Durak, Milletvekilimiz İsmail Akgül ve Merkez İlçe Başkanımız Hakan Aydın’a hediye ederek tanıtımını yaptık.

“Dilde, fikirde, işte, dijitalde birlik” şiarıyla dijital çağa uyumlu öncü projeleri için kıymetli Genel Başkanımız Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım’a ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimize şükranlarımı sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK