Anka Haber Ajansı Bolu Temsilcisi Hızır İlyas Yıldırım, deprem bölgesi Antakya’dan; biberon, emzik, ilaç, battaniye, kefen ve ceset torbasına ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Haber: CANSU GÜRZ

“Asrın felaketi” olarak adlandırılan; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis’i etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesine Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından yardım ulaştırılıyor.

Anka Haber Ajansı Bolu Temsilcisi Hızır İlyas Yıldırım da felaketin 4. gününde Hatay Antakya’dan seslendi. Gazeteci Yıldırım, gıda ürünlerinin yeterli olduğunu belirterek depremzedelerin asıl ihtiyaç duyduğu malzemeleri sıraladı. Acil ihtiyaçların başında ilaç, biberon, emzik ve iç çamaşırı olduğunu dile getiren Gazeteci, bölgeye kefen ve ceset torbası gönderilmesini istedi.

ÖNCELİKLİ MALZEMELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yıldırım, gıdanın bolca bulunduğunun altını çizerek, “Deprem bölgesi Hatay Antakya’dayız. Yardım olarak gönderdiğiniz ekmekler burada bu şekilde yollarda. Çünkü dağıtım organizasyonu yok burada. Yani dağıtma noktasında koordinasyonsuzluk yaşanıyor ama öncelikli malzemeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Burada ekmekten, gıdadan çok battaniyeye ihtiyaç var. Daha sonra bebek emziğine, biberona ihtiyaç var. Kadın iç çamaşırı, erkek iç çamaşırı bu tip şeylere ihtiyaç var. Özellikle ilaçlara ihtiyaç var. Kefene ihtiyaç var, ceset torbasına ihtiyaç var. Gıdadan bol bir şey yok burada ama öncelikli ihtiyaçlar bu saydıklarım. Bunlar konusunda daha hassas davranırsanız, bunların gönderilmesi konusunda yardımcı olursanız çok seviniriz” dedi.

Editör: TE Bilisim