Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, yaptığı basın toplantısında, Teknik Direktör Sait Fırtınalar'a ilişkin, “Salı günü yanıma geldiğinde, enerjisinin olmadığını, takıma bir katkı veremeyeceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra da yani gitmek isteyene ‘Dur’ demek de 57 yıllık Boluspor camiasına yakışmaz. Hoca’nın kendi kararıdır” açıklamasını yaptı.

Abak, takımın, Boluspor Eski Başkanı Abdullah Abat’a olan borcunun 177 bin TL olduğunu belirterek, dava açma sürecine hazırlandıklarını ifade etti. Abak, “Temliki kaldırmasını rica ettim. Bugüne kadar dava açmama sebebim de orada yönetici arkadaşlar da ve yüzde 80’i kendi tanıdığımız arkadaşımız. Başkan da tanıdık. Artık burada Abdullah Bey bir karar verecek. Ondan sonra da yargıda kim haklı olursa, yargı kararını verecek” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, düzenlediği basın toplantısında gündeme ve gelişmelere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuşmasına deprem nedeniyle başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Abak, “Türk milletinin başı sağ olsun, acımız büyük. Ülkemiz 100 yılın afetini yaşıyor. Allah’ım inşallah Türkiye’de ve Dünya’da böyle afetler bir daha göstermez. Bizler de Boluspor kulübü olarka, yönetimi olarak depremin ilk gününden itibaren bugüne kadar elimizden gelen desteği yapmaya gayret gösteriyoruz. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor, belki bizler bazen unutuyoruz ama bu depremi bizim unutmamız gerekiyor. Lütfen herkes yardımlarını devam ettirsin” dedi.

“PLAY-OFF OYNAMAK ORADAN BELKİ BAŞKA HİKÂYELERE YELKEN AÇMAK İSTİYORUZ”

Takıma çok emek verildiğini dile getiren Abak, play-off oynamak istediklerini belirterek, “Geçen hafta Sait Hoca ile anlaşarak yollarımızı ayırdık. 22 maçta 34 puan, ortalamaya bakarsa 1.54, 1.55 gibi bir ortalama yapıyor. İlk yarıyı isteğimiz puanlarla kapattık, 30 puanla. Manisa maçında iyi bir başlangıç yaptık. Daha sonra Gençlerbirliği’ne gittik, beklemediğimiz bir mağlubiyet. Altınordu’ya gittik, beklemediğimiz 90+4’te bir penaltı, berabere. Buradan Pendik maçı, Pendik’ten de çok umutluyduk ama yine olmadı. Son 3 maçta 1 puan toplamış olduk. Şu anda puanımız 34, 22 hafta geçti, tabi depremden ötürü Malatyaspor ve Adanaspor ligden çekildi.  Yani 24 maçta şu anda Boluspor kulübünün 40 puanı var. Tabi sizlerin de bildiği gibi bu sene çok emek verdik.  Çok da burada uğraşıyoruz. Hiç yoksa bir play-off oynamak oradan belki başka hikâyelere yelken açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BOLUSPOR BÜYÜK BİR CAMİA, GİTMEK İSTEYEN HER ZAMAN GİDEBİLİR”

Teknik Direktör Sait Karafırtınalar’ın takımdan ayrılmasına ilişkin de konuşan Abak, “Sait Hoca, inandığımız, güvendiğimiz, Bolu şehrinin de bildiği bir hoca. Pendik maçından sonra da bir oturmuştum, yani hocaya yola beraber çıktığımız, yolu beraber tamamlayacağımızı söyledik, yanında ve arkasında olduğumuzu tekrar tekrar belirttik. Ama herhalde kafası karıştı Hoca’nın çünkü, geçen hafta pazartesi günü tekrar Hoca’yla görüştük, yine böyle bir konu yoktu. Ama bir telefon geldi ve bir altyapı takımıyla anlaştığını duydum. Hoca’ya sordum, o da böyle bir şey olmadığını söyledi ama Salı günü yanıma geldiğinde, enerjisinin olmadığını, takıma bir katkı veremeyeceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra da yani gitmek isteyene ‘Dur’ demek de 57 yıllık Boluspor camiasına yakışmaz. Hoca’nın kendi kararıdır, arzu, istek ve enerji olmadığı zaman bu takımda bizim istediğimiz seviyeye gelme şansımız yok. Boluspor büyük bir camia, gitmek isteyen her zaman gidebilir” diye konuştu.

“550 BİN, 540 BİN EURO GİBİ BİR BEDEL İSTİYOR”

Eski Başkan Abdullah Abat’a olan borca ilişkin bilgi veren Abak, “Ben bunu hep söylemiş, Abdullah eski başkan da benim arkadaşımdır. Ama tabi buraya biz denetimciler çağırdık. Muhasebeciler çağırdık, temlikle alakalı bizim eski başkana 66 bin 595 Euro, 4 bin Dolar ve 2 milyon 982 bin 188 TL borcumuz vardı. Tabi onun istediği rakam bundan çok daha farklı. 550 bin, 540 bin Euro gibi bir bedel istiyor. Ama ben bunu defalarca söyledim. Yani bir evrak, dekont göremiyorum. Keşke bunları görsek, zaten yönetim olarak öderiz. Bugüne kadar da biz bu bedellerden yaklaşık Spor Toto’dan 1 milyon 660 bin 765 TL, TRT’nin naklen yayın gelirlerinden de 2 milyon 457 bin 544 TL ödedik” açıklamasını yaptı.

“YARGI KARARINI VERECEK”

Temlikin kaldırılması için yargıya başvurmaya hazırlandıklarının mesajını veren Abak, “Bizim son ödemediğimiz 07.02.2023 tarihinde 864 bin 605 TL’den sonra bizim eski başkana 177 bin 830 TL borcumuz var. Ben bunu kendisine de ilettim. Temliki kaldırmasını rica ettim. Bugüne kadar dava açmama sebebim de orada yönetici arkadaşlar da ve yüzde 80’i kendi tanıdığımız arkadaşımız. Başkan da tanıdık. Artık burada Abdullah bey bir karar verecek. Ondan sonra da yargıda kim haklı olursa, yargı kararını verecek” kelimelerini kullandı.

“100 MİLYONA KARŞI GELİR NE, SIFIR”

Takımın harcamalarına karşı gelirinin çok düşük olduğunu işaret eden Abak, “Boluspor’un yaklaşık 9 buçuk aydır hiçbir geliri yok. Ne naklen yayın geliri var ne Spor Toto geliri var. Bunu zaten bir iki kez, söyledim. Rakamlar, fiyatlar uçtu. Bu kulüpte A takımın bir dışarı çıkartalım, asgari ücretler arttı. Bu kulüpte 70 - 75 tane çalışan var bir de eski vergi borçları var. Şimdi 75 çalışma, SGK, stopaj ve eski vergi borçlarıyla aylık 1 buçuk milyon TL ödüyoruz. Bunu 12 ile çarpın 18 milyon TL yapıyor. 10 milyon da alt yapıya harcasak 28 milyon TL. 200 kişi sabah – öğle- akşam yemek yiyor 10 milyon da o 38 milyon TL. 10 milyon alt yapının deplasmanları, A takımın deplasmanları. Ne yaptı 48 milyon. Elektrik, su, doğalgaz, kömür 50 milyon. 50 milyon da A takımı olsa 100 milyon. 100 milyona karşı gelir ne, sıfır” şeklinde konuştu.

“YANİ EKSİ BAKİYE MEYDANDA”

Abak, sezon içerisinde 30 milyon Lira kadar gelir elde edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayayım size gelirleri… Yönetim olarak 10 milyon TL bağış var. Reklam olarak 15 milyon TL topladık. Ne yaptı 25. Gölcük’ten bizim altığımız günden bugüne kadar yaklaşık 3 buçuk milyon TL bir gelir var. Tüm gelir bu…  30 milyon gibi bir gelir var. Yani eksi bakiye meydanda. Daha gözle görülmeyen, atıyorum yabancı futbolcun varsa onlara kiralık araç vereceksin, daire vereceksin. 8 tane yabancı futbolcun var.”

Editör: TE Bilisim