Boluspor, Spor Toto 1.ligin 9.haftasında kendi sahasında Denizlispor’ı konuk etti. Kırmızı beyazlılar maçın ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadelede Denizlispor’u 3-0 mağlup etti. Kırmızı beyazlıların gollerini Landel, Kayamba ve Balde kaydetti. Boluspor aldığı galibiyetle puanını 15’e çıkardı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Denizlispor karşısına; Çağlar, Tugay, Kayamba, Bregu, Gökhan Karadeniz, Naby, Onur, Landel, Hakan, Furkan, Bülent on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Selmani, Muhammet, Eray, Balde, Arda, Erdem, Ensar, Burak, Melih, Posmac yer aldı.

Denizlispor ise Boluspor karşısına; Hüseyin, Muhammet, Hakan, Ömer, Okan, Oğuz, Leo, Emre, Berkant, Muhammed, Mustafa on biri ile çıktı.

Boluspor’dan peş peşe 2 pozisyon

Karşılaşmaya Denizlispor başladı. Boluspor maçın 6.dakikasında gole yaklaşan taraf oldu. Landel’in ceza yayı üzerinden çektiği şutu kaleci kontrol etti. Boluspor 7.dakikada bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Furkan sol çaprazdan çok sert vurdu kaleci güçlükle kornere çeldi. Mücadelenin ilk 15 dakikası golsüz eşitlikle geçildi.

Landel yine boş geçmedi

Boluspor maçın 40.dakikasında Denizlispor karşısında 1-0 öne geçti. Kayamba, sol kanattan ceza sahasına ortayı yaptı. Bomboş durumda bulunan Landel kafayla topu ağlara gönderdi. Kırmızı beyazlılar bu golle öne geçen taraf oldu. İlk yarının sonuna 2 dakika süre ilave edildi. Maçın ilk yarısı Boluspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Bir golde Kayamba’dan

Maçın ikinci yarısına Boluspor başladı. İkinci yarıya her iki takımda aynı kadrolarla başladı. Boluspor’da maçın 54.dakikasında Kayamba sarı kart gördü. Boluspor maçın 60.dakikasında Denizlispor karşısında farkı 2’ye çıkardı. Ani gelişen Boluspor atağında Denizlispor defansının bir anlık hatasını çok iyi değerlendiren Kayamba topu ağlara gönderdi. Bu golle Boluspor, Denizlispor karşısında skoru 2-0’a getirdi.

Karafırtınalar’dan peş peşe değişiklik

Boluspor maçın 76.dakikasında iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Burak ve Arda oyuna girdi, Gökhan ve Kayamba oyundan çıktı. Kırmızı beyazlılar bu kez 81.dakikada iki oyuncu değişikliği daha yaptı. Furkan ve Bregu oyundan çıktı, Balde ve Melih oyuna girdi. Boluspor son oyuncu değişikliğini maçın 90.dakikasında yaptı.

Kapanısı Balde yaptı

Maçın sonuna 4 süre ilave edildi. Boluspor maçın 90+1.dakikasında skoru 3-0’a getirdi. Denizlispor orta sahasının bir anlık hatasını çok iyi değerlendiren Balde kaptığı topu ceza yayına kadar sürdü. Balde şık bir vuruşla topu 3.kez ağlarla buluşturdu. Boluspor bu golle skoru 3-0’a getirdi. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor kendi sahasında Denizlispor’u 3-0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Kırmızı beyazlılar aldığı galibiyetle puanını 15’e çıkardı.

Stat: Bolu Atatürk

Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu xx, Deniz Turgut xx, Cem Özbay xx

Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba xx, Naby xx, Onur Ulaş xx, Hakan Bilgiç xx, Bülent Cevahir xx (Posmac dk. 90+1 ?), Tugay Kaçar xx, Gökhan Karadeniz xx (Burak Asan dk. 76 xx), Landel xx, Ngandu xxx (Arda Köksal dk. 76 xx), Bregu xx (Melih Okutan dk. 83 ?), Furkan Demir xx (Balde dk. 83 ?)

Yedekler: Selmani, Muhammet Özkan, Ensar Bilir, Eray Ataseven, Erdem Can Polat

Teknik Direktör: Sait Karafırtınalar

Denizlispor: Hüseyin Altıntaş x, Muhammet Özkal x, Hakan Çinemre x, Oğuz Yılmaz xx, Leo xx, Emre Sağlık xx, Berkant Gündem xx (Bekir Turaç Böke dk. 81 ?), Okan Derici xx, Muhammed Gönülaçar x, Mustafa Çeçenoğlu xx, Ömer Şişmanoğlu xx

Yedekler: Abdulkadir Sünger, Erdal Akdarı, Ahmet Tekin, Asım Hamzaçebi, Samet Emre Gündüz, Oğuzhan Sarı

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Goller: Landel (dk. 40), Ngandu (dk. 61), Balde (dk. 90+1) (Boluspor)

Sarı kartlar: Muhammed Gönülaçar (Denizlispor), Ngandu (Boluspor)

Editör: TE Bilisim