(Haber: Emine Arzu Bayseç) - Bolu’ya fiziki alan olarak en çok benzeyen bölge belli oldu. Yapay zekanın ortaya çıkardığı bilgi sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Sosyal medyada ‘yapay zeka’ çılgınlığı devam ediyor. Binlerce soruyu yanıtlayan yapay zeka, bu kez de Bolu’nun, fiziki olarak en çok benzediği ülkeyi belirledi. İnstagram ve X’te yüzlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan harita görüntüsünde Bolu’nun ikizi Avrupa’dan çıktı.

Avrupa’nın denize kıyısı olmayan Avusturya’nın 9 eyaleti bulunuyor. Bu 9 eyaletin harita üzerindeki yerleşimi ise Bolu’nun 9 ilçesinin harita üzerindeki yerleşimiyle büyük benzerlik gösteriyor.

Resmi dili Avusturya Almancası olan ülkenin yüz ölçümü ise 83 bin 879 kilometrekare. Ülkenin orman varlığı ise 39 bin 600 kilometrekare. Yaklaşık yüzde 47’si ormanlarla kaplı ülke, Bolu ile büyük benzerlik göstermektedir.

Bolu, Kastamonu’yla beraber, Batı Karadeniz’in en gür ormanlarına sahip illerinden... Yüzde 60’ı ormanlarla kaplı Bolu, milli parklara ve tabiat parklarına sahip… Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist Bolu’nun doğal güzelliklerini ziyaret ederek görme fırsatı yakalıyor.

Bolu Avusturya Yapay Zeka Benzerlik

Editör: Oğuzhan EKE