Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şahsına ve Türklere ağır hakaretler eden Afgan Gazeteci Sunatullah Saadat’ı topa tuttu. Saadat’ın gazeteci maskesi takmış bir ajan olduğunu iddia eden Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sınırların güvenliği konusunda çağrıda bulundu.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Ülkesinden savaş bahanesiyle kaçarak Türkiye’ye sığınan Afgan gazeteci Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ve Türkleri hedef alarak ağır hareketler içeren bir video yayınlamıştı. Tanju Özcan’ın Suriyeli mülteciler üzerinden Türkiye’deki sığınmacılara yönelik politikasını ayrımcılık olarak nitelendiren Saadat, Özcan’a Youtube’de yayınladığı videosu boyunca “şerefsiz adam” olarak seslenerek, Afgan sığınmacıların eğitimsiz olmadıklarını asıl sorunun kendilerinde değil Türk gençlerinde olduğunu söylemişti. Saadat ayrıca, kendi ülkesinin savaşla istila edildiğini Türkiye’nin ise kültürle işgal edildiğini, Türk kızlarının sabahtan akşama sosyal medya sitelerinde pornografik görüntüleriyle para kazandığını savunarak büyük tepki çekmişti.

Afgan gazeteci Saadat’ın bu paylaşımı üzerine Başkan Tanju Özcan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adeta ateş püskürdü.

“BU KÖPEK; SALYALARINI AKITARAK KİN KUSARKEN BİZİMKİLERDEN SES YOK”

Başkan Özcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sunatullah Saadat’ın “Gazeteci maskesi takmış, basit bir ABD ajanı. Ülkemizde cirit atan CIA ajanlarından sadece biri” ifadelerini kullanarak; “Bakın arkadaşa; öyle mazlum, öyle mağdur, öyle mahzun ki, memleketimi 'Hizaya getirilmesi gereken kâfir' bir ülke olarak işaret ediyor ve kendileri gibi ahlak ve ilim sahibi olmamızı öneriyor.

Vah benim güzel ülkem. Ne hale getirdiler… Bu zavallı ajanın bana ve milletime söylediği sözleri, ipini elinde tutan emperyalist ABD yönetimine iade ediyorum. Aynı zamanda o sözlerin muhatabı daha çok; beni ırkçı, bunları Türk vatandaşı yapmaya çalışanlardır” cümlelerine yer verdi.

 “SN. CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunarak; “Kim bunlar; siz onları çok iyi biliyorsunuz. Arap sevicilerden, Fetöcü'lere, PKK'lılardan abdestli kapitalistlere; tatlı su solcularından, akvaryum milliyetçilerine… Beni kınamak için yarışa yarışa sıraya geçenler... Yani ABD emperyalizmin son uşakları. ABD emperyalizminin ülkemdeki yeni hain planını deşifre ettiğim için bu kadar hakaret işittim. Milletin sözcülüğünü yaptığım için,2 saatte bana soruşturma açıldı. Beni kınamak için koca koca siyasiler, yarışa yarışa sıraya girdi. Bu köpek; Türk kadınına, milli iradeyle seçilmiş devlet yöneticisine salyalarını akıtarak kin kusarken; iktidarıyla muhalefetiyle bizimkilerden ses yok.  Hani biz Atatürkçüydük, antiemperyalisttik. Hadi iktidar, ABD’nin emperyalist planına sessiz kalıyor. Peki muhalefet bu plana niye sessiz kalıyor? Görmedikleri için mi? ABD’den medet umduklarından mı? Sn. Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum. Madem doğudaki sınırlarımızı koruyamıyoruz, Avrupa sınırlarımızı 3-5 günlüğüne değil süresiz olarak açın. Bunu yaparsanız ABD’nin bu hain planına ağır bir darbe vurmuş olursunuz. Ben de size amasız fakatsız Milleti önünde teşekkürlerimi sunarım”  şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim