Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal, Türk Tabipler Birliği’nin Zeytindalı Harekatı ile ilgili açıklamalarının Türk devletinin terör koridoruna karşı başlattığı harekâtın alenen hedef alındığını belirterek, hukuki yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.  Zenginbal, “Türk ve Türkiye kelimelerinin, millî ve milletlerarası zeminlerde temsil kabiliyetine sahip olmaları hasebiyle,  bu kuruluşların adlarından çıkarılması büyük bir yanlış olur.” dedi.

Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal, ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimelerinin meslek kuruluşlarının adlarından çıkarılması hakkında açıklama yaptı. Zenginbal, Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasına, Türk milletinin büyük çoğunluğu gibi Türk Ocakları’nın da tepki ortaya koyduğunu hatırlattı.

“BUNLAR PKK’NIN GÖNÜLLÜ DESTEKÇİLERİDİR”

Hamdi Zenginbal, Afrin operasyonun sıradan bir operasyon olmadığını belirterek, “Türk ordusu, 20 Ocak 2018 tarihinde Suriye’nin kuzey-batısında bulunan Afrin bölgesinde yuvalanan terör örgütüne karşı bir harekât başlatmıştır. Bu, sıradan bir harekât değildir; yıllardır medeniyet coğrafyamızı hedef alan “Böl-parçala siyaseti”ne, kararlı bir karşı duruştur. Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak dışarıda malum odaklar hemen harekete geçip Türkiye’yi suçluyorlar. Onların içerideki yoldaşları ise “savaşa hayır” bildirileri yazıp açıklamalar yapıyorlar. YPG, çok değil üç-dört sene önce, Suriye’nin kuzeyinde kendisine karşı olan Kürtler de dâhil binlerce insanı yerinden ederken bu sözde insan hakları savunucusu aydın taslaklarının hiç sesi çıkmamıştı. Yurt içinde, sözde çözüm ve barış sürecinde şehir ve kasabaları cephaneliğe çeviren, hendekler kuran PKK’ya karşı başlatılan operasyonlara da bu şebeke, sözde barış adına karşı çıkmıştı. Bunlar PKK’nın gönüllü destekçileridir. Barış kavramının içini boşaltan “terörist âşıkları” ve Türkiye düşmanlarının propagandalarına kesinlikle alet olunmamalıdır.” dedi.

TTB, HAREKÂTI ALENEN HEDEF ALMIŞTIR”

Hamdi Zenginbal, Türk Tabipler Birliği’nin açıklamaları ile ilgili olarak, “Zeytin Dalı Harekâtı başladığında Türk Tabipler Birliğinin yayınladığı bildiride; PKK, PYD gibi terör örgütlerinin Türkiye’nin varlığına ve birliğine yönelik saldırıları görmezden gelinmiş ve “Savaş, bir halk sağlığı sorunudur.” denilerek Türk devletinin terör koridoruna karşı başlattığı harekât, alenen hedef alınmıştır. Bu gibi çevrelerin, her nedense PKK’nın hendek-barikat çatışmalarında da benzer bir tutum takındığı, kamuoyunca iyi bilinen bir husustur. Türk milletinin büyük çoğunluğu gibi Türk Ocakları da bu tür beyanlar karşısında haklı tepkisini ortaya koymuş ve devletin bekası ve milletin birliği için yürütülen mücadeleye tam destek vermiştir.” diye konuştu.

“HUKUKİ YAPTIRIMLAR UYGULANSIN”

“Türk ve Türkiye kavramlarına alerjisi olan bölücü çevrelere destek veren bu gibi açıklamaların milletimizde doğurduğu infial karşısında devlet, hukuk içerisinde gerekli yaptırımları uygulamalıdır.” diyen Hamdi Zenginbal, “Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türk Tabipler Birliğinin adındaki “Türk” kelimesinin Bakanlar Kurulu kararı ile çıkarılabileceğine dair açıklaması, yeni bir tartışmaya sebep olmuştur. Türk Ocakları olarak bu gibi meslek kuruluşlarını kontrol altına alan malum çevrelere karşı hukuk devleti kuralları içinde yaptırımların uygulanmasının ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinin belirlenmesinde demokratik katılımın önündeki engellerin kaldırılmasının doğru bir yaklaşım olacağı; ancak bu vatanın, devletin ve milletin kimliğini tanımlayan “Türk” ve “Türkiye” kelimelerinin, millî ve milletlerarası zeminlerde temsil kabiliyetine sahip olmaları hasebiyle,  bu kuruluşların adlarından çıkarılmasının büyük bir yanlış olacağı yönündeki kanaatimizi, Türk milleti ile paylaşmayı görev biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim