Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği bildirilirken buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunarak  dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Haber: Aslı Akış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bölgemizin 15.01.2021 tarihinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği ve bu sistemlerle birlikte halen mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının azalmaya devam edeceği beklenmektedir denildi.

HAFTA BAŞINDA MEVSİM NORMALLERİNİN 5 İLE 10 DERECE ALTINDA SEYREDECEK

Hafta sonunda bölgemizde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ile 6 derece altında seyredeceği, Hafta başında ise (18.01.2021) sıcaklıkların daha da düşeceği ve bölge genelinde mevsim normallerinin 5 ile 10 derece altında seyredeceği tahmin edildiği kaydedildi.

BUZLANMA VE DON OLAYI BEKLENİYOR!

Açılamada, “Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle birlikte bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden; ulaşımda görülebilecek aksamaların yanında, zirai faaliyetlerine devam eden üreticilerimizin buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı

Editör: TE Bilisim